Povede komisi rozhodčích FAČR opět cizinec? I o tom Strahov s UEFA jedná

Naposledy komisi rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) vedl cizinec tehdy, kdy ho vedl Polák Michal Listkiewicz. Tenkrát ho ale dokázal z čela komise vypudit tehdejší místopředseda FAČR Roman Berbr, který o něm mluvil otevřeně jako o "polském neštěstí". Nyní právě kvůli nejnovější tuzemské fotbalové kauze, kterou v polovině října odstartovalo zatčení 20 lidí z českého fotbalu včetně samotného Romana Berbra, se blíží dost možná angažmá dalšího cizince dosazeného Evropskou fotbalovou unií UEFA v čele české komise rozhodčích. O této možnosti jako první informoval server idnes.cz, přičemž ji pak potvrdil samotný asociační mluvčí Michal Jurman. O tom, jak to nakonec bude, se rozhodne tento týden v úterý.

Připomeňme na úvod, že právě po zmiňované šťáře policejních detektivů v českém fotbalovém prostředí, kterou odnesl zatčením mimo jiné nechvalně proslulý faktický šéf tuzemského fotbalu Roman Berbr, jenž je tak od té doby ve vazbě a podezřelý nejen z ovlivňování výsledků zápasů, ale i z defraudace peněz Plzeňského krajského fotbalového svazu, musela od válu i celá komise rozhodčích v čele s Jozefem Chovancem.

Místo ní jmenovala FAČR komisi dočasnou se členy, jimiž jsou zástupce Ligové fotbalové asociace (LFA) Tomáš Bárta, pravidlový expert Jiří Kureš a předseda sudích v řídící komisi pro Moravu Jan Zahradníček.

Od Nového roku by jej měla nahradit komise nová, o tom ale asociace i kvůli absenci několika členů výkonného výboru minulý týden nerozhodla a navíc přišla informace o telefoát sudího Pavla Královce s Romanem Berbrem. Právě nejzkušenější český sudí Pavel Královec byl podle zákulisních informací nominantem na předsedu nové rozhodcovské komise.

Nyní to vypadá, že by nejpravěděpobnější varianta spočívala v tom, že novou komisi rozhodčích povede cizinec dosazený UEFA. O tom ostatně mluvil už na konci října i samotný nejvyšší boss českého fotbalu Martin Malík. Český fotbal by se tak cizincem v čele komise vrátil do let 2016 až 2018, kdy české sudí vedl Michal Listkiewicz.

"Mohu potvrdit, že na toto téma - tedy nově se rodící komise rozhodčích, debatuje vedení FAČR, respektive jeho předseda Martin Malík již několik týdnů. Výsledky tohoto jednání budou oznámeny po zasedání nejbližšího výkonného výboru, tedy v úterý vpodvečer," potvrdil konkrétně ve svém prohlášení pro média mluvčí FAČR Michal Jurman.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FAČR Korupce ve fotbale Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy