Kalouska nahradí Jakob, rezignuje na funkci krajského radního

Středočeský radní pro kulturu Jan Jakob (TOP 09) v únoru rezignuje na funkci ve vedení kraje. Nastupuje do Sněmovny za předsedu poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, který složil mandát. O tom, kdo ho v krajské radě nahradí, se bude teprve jednat, řekl dnes Jakob ČTK.

Chce zůstat neuvolněným starostou Roztok u Prahy a bude dál středočeským zastupitelem. Kdo bude místo něj krajským radním, se má podle Jakoba teprve řešit. "Budeme o tom jednat. Máme pro tyto případy nějaká ustanovení ve volební koaliční smlouvě a věřím, že se v rámci koalice dohodneme. Ta jednání ale ještě nezačala," uvedl Jakob.

Středočeský kraj vede koalice STAN, ODS, Pirátů a Spojenců pro Středočeský kraj, které tvoří TOP 09, Hlas a Zelení. Jakob byl v čele kandidátky Spojenců za TOP 09.

Předpokládá, že ho nahradí některý z dalších zastupitelů za Spojence. Těmi jsou Pavel Telička (Hlas), Jana Krumpholcová (Zelení) a Václav Švenda (TOP 09).

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

"Točíme se v kruhu." Poslanci pokračovali ve sporu o výběr radních ČT a PRo

Ve Sněmovně pokračovalo dnes dopoledne další dějství poslaneckého sporu při schvalování změn ve výběru radních České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo). Opoziční poslanci v souvislosti s vládní novelou znovu obviňovali koaliční tábor ze snah o kontrolu dvojice veřejnoprávních médií a červnové volby generálního ředitele ČT. Podle předsedy poslanců TOP 09 Jana Jakoba se už debata točí v kruhu. 
Zbyněk Stanjura (ODS)

Stanjura bude dál vést klub ODS. Klub TOP 09 povede Jan Jakob, lidovce Marek Výborný

Dlouholetý předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura bude pokračovat v jeho čele i v nové Sněmovně. Místopředsedy klubu dnes poslanci občanských demokratů zvolili starostku Prahy 2 Janu Černochovou, ekonomického experta strany Jana Skopečka, odborníka na školství Jana Bauera, sněmovního veterána ODS Marka Bendu a dosavadního místopředsedu hospodářského výboru dolní komory Ivana Adamce. Oznámil to na twitteru předseda ODS Petr Fiala. Podle informací serveru EuroZprávy.cz pak povede poslanecký klub TOP 09 Jan Jakob a lidovců Marek Výborný.

Více souvisejících

Jan Jakob (TOP 09) Poslanecká sněmovna top 09

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy