Piráti podali 20 písemných interpelací. Už na ně chodit nebudu, vzkázal Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) nebude chodit do Sněmovny na projednávání písemných interpelací. Ministerský předseda to řekl při dnešních ústních interpelacích na dotaz šéfa pirátských poslanců Jakuba Michálka.

Pirátští poslanci nedávno podali dvě desítky shodných písemných interpelací na Babiše. Tážou se, zda na jejich projednávání do Sněmovny ještě někdy přijde. Babiš jim písemně odpověděl, že se letos určitě uvidí.

"Proč my máme písemné interpelace? Abyste tady exhibovali," řekl dnes Michálkovi Babiš. Proto, jak premiér uvedl, na jejich projednávání nechodí a ani chodit nebude. "To není moje práce. A já, věřte mi, že pracuju. Já ráno vstávám, to vy ještě spíte," prohlásil ministerský předseda.

Babiš také řekl, že Michálek je předem nespokojený s jeho písemnou odpovědí na písemnou interpelaci, aby se mohla na plénu projednávat. "Vy jste naschvál nespokojený, abyste tady mohl mluvit a útočit na toho Babiše," podotkl premiér.

Vyslovil se pro zrušení písemných interpelací, které zakotvuje zákon o sněmovním jednacím řádu. Konají se při schůzích vždy ve čtvrtek dopoledne.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Poslanecká sněmovna Česká pirátská strana

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

USA viní Čínu z podpory války proti Ukrajině. Pomáháte obcházet sankce, tvrdí Britové

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Londýn chce podle jeho slov spolupracovat se zeměmi tohoto regionu, aby s tím skoncoval. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy