D1 nestačí. Dopravu zkomplikuje i oprava dálnice D11

Praha - Ve čtvrtek začíná letošní poslední plošná oprava dálnice, a sice práce na asfaltových přetazích nevyhovujících betonových vozovek na hradecké D11. K současnému omezení na 20,5 – 26,3 kilometru u Poříčan přibude od 3. října ještě oprava úseku na 13,7 – 7,8 kilometru mezi Mochovem a Jirny. Uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

K zahájení opravy již došlo v první etapě uzavírkou levých jízdních pruhů v obou jízdních pásech dálnice D11 v km 14,5 pro vybudování nového přejezdu středního dělícího pásu. Provoz je ale veden v obou směrech ve dvou pomocných jízdních pruzích s využitím zpevněné krajnice.

Od čtvrtka v rámci II. etapy se uzavře celý levý jízdní pás dálnice D11 (směr Praha), kde se bude opravovat povrch vozovky. Doprava povede pouze v pravém pásu dálnice (směr Hradec Králové) v režimu 2 + 1 tak, že od neděle 15.00 do čtvrtka 15.00 povedou 2 jízdní pruhy na Prahu a jeden na Hradec Králové.

Od čtvrtka 15.00 do neděle 15.00 hodin povede jeden jízdní pruh na Prahu a dva na Hradec Králové. Současně se uzavře nájezdová rampa vlevo na Jirny (EXIT 8). Ve směru od Hradce Králové na Prahu nebude možno na Jirny sjíždět ani najíždět. Rekonstrukce vozovky potrvá do konce října.

Celá oprava bude završena III. etapou, tj. výměnou svodidel ve středním dělícím pásu (průběh listopadu 2013), kdy budou, stejně jako v I. etapě, v obou směrech uzavřeny levé jízdní pruhy. V rámci této etapy budou obslouženy všechny nájezdy i výjezdy na Jirny.

„Apelujeme na řidiče, aby zejména v průběhu II. etapy ve směru, kde povede pouze jeden jízdní pruh, dbali zvýšené pozornosti, ohleduplnosti při střídavém řazení před uzavírkou, dodržovali bezpečné rozestupy, nejvyšší dovolenou rychlost a ostatní pravidla bezpečné jízdy," uvedlo ŘSD.

V době ranní špičky pak musí řidiči počítat ve směru na Prahu až s několikaminutovým zdržením.

Související

Dálnice, ilustrační foto

Modernizace D1 by měla skončit na přelomu září a října

Modernizace posledních úseků dálnice D1 skončí na přelomu září a října. Následovat budou dokončovací práce, ale již bez omezení dopravy. O prvním červencovém víkendu se D1 u Hvězdonic uzavře kvůli demolici nadjezdu, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ale v této spojitosti neočekává větší dopravní komplikace, řekli dnes ČTK ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) a generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Více souvisejících

Dálnice - Opravy na D1 Oprava silnic řsd

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy