Média

Související články:

TV Prima

Prima přestane od března poskytovat své kanály O2 TV

Televizní skupina Prima chce od března přestat poskytovat své kanály on-line televizi O2 TV, protože se s operátorem nedohodla na podmínkách. Prima to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě. Operátor O2 však ČTK sdělil, že jednání nadále pokračují. Podle O2 Prima požaduje ukončení některých základních funkcí, třeba přetáčení programu.
TV Nova

TV Nova se distancovala od Janečkova "excesu" během slavíků

Televize Nova, která v pátek večer odvysílala v přímém přenosu předávání cen Český slavík 21, se od pořadu, v němž zaznělo například prohlášení miliardáře Karla Janečka, distancovala. Jeho jednání označila za "exces", kterým chce v budoucnu zabránit.
Matěj Bílý

EuroZprávy.cz hlásí další akvizici: Redakci posílí historik Matěj Bílý

Redakci zpravodajského serveru EuroZprávy.cz patřící do mediální skupiny INCORP posílí další z řady známých osobností: historik Matěj Bílý, který působí v Ústavu pro studium totalitních režimů a přednáší na Západočeské univerzitě v Plzni. Je rovněž autorem několika odborných knih zabývajících se moderními dějinami. Pravidelně se objevuje v médiích.
Jan Rosák oslaví 50 let za rozhlasovým mikrofonem

Jan Rosák oslaví 50 let za rozhlasovým mikrofonem

Jan Rosák oslaví v pátek 5. března 50 let za mikrofonem Dvojky. Stanice Český rozhlas Dvojka proto připravila speciální vysílání, které vyvrcholí pořadem Šťastnou cestu po 13. hodině. K rekordnímu výročí přijde Janu Rosákovi popřát a zavzpomínat mnoho zajímavých hostů. Moderování se ujme Jan Čenský.
Noviny, ilustrační foto

Zpravodajství nesleduje 37 procent lidí, přibývá jich, ukázal průzkum

Zpravodajství nesleduje 37 procent Čechů a Češek a přibývá jich. Před čtyřmi lety nesledovalo vůbec žádné zprávy 31 procent lidí. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který pro Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNZ) uskutečnila agentura Median mezi lidmi ve věku od 15 do 79 let. Zájemců o seriózní zpravodajství zůstává přibližně pětina.
Ilustrační foto

Novinářská cena 2020. Nominujte nejlepší novinářské počiny roku

Od 4. ledna může široká veřejnost, redakce i samotní novináři nominovat nejlepší žurnalistické práce do soutěže Novinářská cena. Uzávěrka pro nominace je 1. února 2021. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v průběhu května v divadelním a uměleckém prostoru Jatka78 v Pražské tržnici. Nadace OSF vyhlašuje již 11. ročník soutěže Novinářská cena. V minulém 10. ročníku soutěž zaznamenala nejvíce nominovaných příspěvků, a to 590. Součástí Novinářské ceny je od minulého roku i Cena Karla Havlíčka Borovského a Novinářská křepelka.
Redakce Echo24.cz

Echo Media budou z většiny vlastnit čtenáři a redaktoři

Nezávislé vydavatelství Echo Media a.s., prostřednictvím Nadace Svobody slova a myšlení, věnuje 51 % podílu ve společnosti z celkového počtu 450 000 ks akcií svým čtenářům a redaktorům. Hlavním důvodem poskytnutí majoritního počtu akcií je zajištění dlouhodobého financování společnosti a udržení její nezávislosti. Vydavatelství to uvedlo v tiskové zprávě.
HBO

Na trh přichází HBO Max, přinese dlouho očekávané Přátele

Na rostoucí trh se streamovacími službami přichází nový hráč - společnost HBO Max. Od středy nabídne mediální obsah firmy WarnerMedia, stejně jako vlastní nové pořady, ale i starší oblíbené seriály, například South Park nebo Přátelé. K posledně jmenovanému při této příležitosti vznikl i speciální nový díl. Jeho služby ale budou dražší než konkurenční Disney+ nebo Netflix.
Česká televize

Česká televize spustila projekt na podporu kulturních akcí

Počínaje dnešním dnem Česká televize (ČT) spustila nový projekt s názvem Česká tleská, který má pomoci pořadatelům kulturních akcí. Všichni, kdo chystají výstavu, koncert, představení, nebo jiný kulturní program, mohou posílat žádosti o podporu ve vysílání ČT.
CNN Prima News

Dnes startuje vysílání zpravodajské CNN Prima News

Dnes v 18:55 začne vysílat nová celoplošná zpravodajská televize CNN Prima News. Stanice nabídne téměř 30 pořadů. Do konce roku chce kanál dosáhnout sledovanosti 1,5 procenta ve skupině 15 až 69 let. Roční náklady na provoz vyjdou na stovky milionů korun. Uvedli to zástupci Primy.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy