První podmínka pro Messiho přestup do Anglie splněna. Guardiola zůstává u "Citizens"

Fotbaloví fanoušci fandící Manchesteru City budou i v dalších dvou sezónách sledovat na lavičce svého oblíbeného mužstva španělského trenéra Pepa Guardiolu. U kormidla tohoto bleděmodrého manchesterského celku tak tedy bude až do konce sezóny 2022/23. Splnila se tím tak mimochodem jedna ze dvou podmínek, které si stanovil pro svůj případný přestup v příštím roce do Manchesteru City Lionel Messi.

Kouč Guardiola zaznamenal od roku 2016 řadu úspěchů s tímto účastníkem anglické Premier League. Nejen že s ním dokázal ovládnout anglickou nejvyšší fotbalovou soutěž hned dvakrát, ale zároveň se mu s ním jednou podařilo získat Anglický pohár a hned třikrát ten Ligový. Na co však stále se svými svěřenci někdejší kouč Barcelony čeká, tak to je triumf v prestižní Lize mistrů. Protože devětačtyřicetiletý stratég dokázal se svým týmem během svého působení u něj vyhrát 181 z 245 soutěžních zápasů, pohybuje se tak jeho úspěšnost kolem 70 procent.

"Společně jsme dosáhli velkých věcí, dávali góly, vyhrávali zápasy a trofeje. Všichni jsme velmi hrdí na naše úspěchy," uvedl k prodloužení kontraktu sám Guardiola pro klubový web a pokračoval: "Od chvíle, co jsem přišel, se cítím být vítaný v klubu i ve městě - od hráčů, zaměstnanců, fanoušků, obyvatel Manchesteru, předsedy i majitele. Pro trenéra je taková podpora tou nejlepší věcí. Mám všechno, co bych mohl chtít, abych dělal svou práci dobře."

Připomněl tak tím to, že se jedná o jeho vůbec nejdelší angažmá v jeho trenérské historii. Připomeňme, že v Barceloně strávil čtyři roky, v Bayernu Mnichov pak dokonce pouze tři.

V minulé sezóně 2019/20 nakonec skončil se svými svěřenci v Premier League druhý s omnáctibodovou ztrátou za suverénním Liverpoolem. Nyní se Manchester City nachází v neúplné tabulce anglické soutěže a po sedmi odehraných zápasech až na desátém místě.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Pepe Guardiola Manchester City Fotbal

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 4 hodinami

před 4 hodinami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 6 hodinami

NATO vyslyšelo Zelenského. O protivzdušné obraně bude jednat s Ukrajinou už zítra

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy