Uskuteční se návrat Neymara do Barcelony? Na druhé misce vah jsou stovky milionů

O tomto možném přestupu se v poslední době spekuluje čím dál častěji. Do Barcelony by se mohl vrátit Brazilec Neymar, což by katalánskému velkoklubu bodlo v tom, že by díky tomuto transferu získal klub nemalé finanční prostředky, které by mu jednak zacelila ztráty způsobené koronavirovou krizí a jednak by mohl klub pomýšlet na další pro něj potřebné nákupy. Je však otázka, jestli k tomuto přestupu nakonec dojde, zvlášť když mu nyní zástupci jeho současného zaměstnavatele klubu Paris Saint Germain nabídli vylepšení jeho dosavadního kontraktu.

Nyní se Neymar rozhoduje mezi dvěma variantami. Buďto odejít do Barcelony, kde si ho přejí, a nebo zůstat v Paříži. V těchto chvílích to vypadá spíše na pařížskou variantu. Jednak by totiž příchodem do Barcelony znamenal pokles jeho ročního platu o desítky milionů eur a jednak mu pařížský zaměstnavatel nabízí novou lepší smlouvu.

To vylepšení by spočívalo v tom, že by dojít k vylepšení smlouvy na až neuvěřitelných 50 milionů eur za sezónu, přičemž ještě k tomu by dostal dalších 14 milionů eur od katarského sponzora z oblasti bankovnictví. Celkem by si tak Neymar přišel na 1,8 miliardy korun). Alespoň tak o tom informuje španělský deník Mundo Deportivo.

Znamenalo by to, že by Neymar bral v podstatě stejné peníze v Paříži jako v současnosti bere Lionel Messi v Barceloně. A tak nikoho nemůže překvapit, že stejný balík peněz nemůže Neymarovi nabídnout. Jak uvádějí španělská média, katalánský klub má v úmyslu Neymarovi nabídnout smlouvy ve výši 20 milionů eur (v přepočtu něco přes půl miliardy korun).

Na druhou stranu, v minulosti se Neymar nechal několikrát slyšet, že by se rád vrátil na Pyrenejský poloostrov a co se týče jeho dosavadního angažmá v Paříži, tak zde stále nezískal vytouženou ušatou trofej pro vítěze Ligy mistrů.

V posledních dnech se hodně mluví o Barceloně a z její strany chystaných nákupech, přičemž oznámila, že nabízí k prodeji skoro všechny své hráče kromě trojice Messi, Ter Stegen a De Jong. Mluví se třeba hodně o příchodu argentinského fotbalisty Lautara Martíneze z Interu Milán.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Neymar (fotbalista) FC Barcelona

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy