Škoda Fabia III - Známe ceny: S výhodným paketem Active Plus od 239.900 Kč

Praha - Třetí generace vozu Škoda Fabia dneškem oznámila svůj ceník, základem je verze ve výbavovém stupni Active, který lze doplnit o paket PLUS. S ním je spojen benzinový motor o objemu 1,0 MPI/44 kW, se kterým Fabie stojí 239.900 Kč.

Ve výbavě je toho přitom poměrně hodně. Toto provedení nabídne elektricky ovládaná přední okna a vnější zpětná zrcátka s vyhříváním, 6 airbagů, elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS+, ESC s multikolizní brzdou nebo centrální zamykání. Všechny modely Fabia lze na přání pořídit s akčním paketem Mobilita Plus, který obsahuje prodlouženou záruku na 5 let nebo 100.000 km, včetně širokého výčtu asistenčních služeb pro případ nepojízdnosti vozidla. Do prodeje přijde novinka přesně 11. listopadu, ale objednávky se již v tuto chvíli přijímají.

„Jsme přesvědčeni, že třetí generace modelu Fabia má všechny předpoklady k tomu, aby v této úspěšné historii pokračovala," říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace Škoda Auto Česká republika. „Fabia udělala mezigeneračně ohromný krok vpřed nejen v oblasti designu, ale také použité techniky. Vůbec poprvé nabídne řadu bezpečnostních a komunikačních prvků, které byly doposud dostupné spíše ve vozech vyšších tříd," doplňuje Luboš Vlček.

Nová Fabia bude pro všechny domácí zákazníky v České republice k dispozici s paketem Mobilita Plus v rámci volitelné výbavy vozu. Za částku 990,- Kč získají zájemci o tuto službu prodlouženou zárukou výrobce na 5 let nebo 100.000 km, stejně jako rozsáhlý výčet asistenčních služeb v případě nepojízdného vozu, jako je např. příjezd servisního vozidla, odtah, zajištění náhradní přepravy nebo zajištění přenocování. Vedle těchto závad se v rámci paketu Mobilita Plus může zákazník spolehnout na pomoc výrobce v dalších nepříjemných situacích, které mohou nastat při každodenním provozu vozidla. Jedná se například o defekt pneumatiky, vybití baterie, záměna paliva, zlomené, ztracené nebo zabouchnuté klíče a další. Komfort na palubě nové generace modelu Fabia lze zvýšit prostřednictvím paketu Plus. U výbavového stupně Active za 5.000 Kč rozšíří výbavu modelu o manuální klimatizaci, elektrické ovládání předních oken a elektricky vyhřívaná a ovládaná vnější zpětná zrcátka.

Modely Fabia lze objednávat také ve vyšších výbavových stupních, kterými jsou Ambition a Style. Ty krom výbavy ze stupně Active přidají opravdu hodně. Verze Ambition přidá navíc rádio Blues, Front Assistant (systém sledování odstupu od vpředu jedoucích vozidel včetně automatického zpomalování a brždění), omezovač rychlosti, elektricky ovládaná okna vpředu, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, přední mlhové světlomety a dálkové ovládání centrálního zamykání. Nejvyšší výbava Style je pak bohatší o projektorové halogenové světlomety s LED denním svícením, rádio SWING s 5" dotykovou obrazovkou, 15" kola z lehké slitiny, Easy Light Assistant (světelný senzor), Easy Start (bezklíčové startování) nebo automatickou klimatizaci Climatronic se senzorem vlhkosti.

To ale není vše, výbavové stupně Ambition a Style lze dále rozšířit o další pakety s množstvím prvků doplňkové výbavy. V závislosti na zvoleném doplňkovém paketu, kterým může být Multimedia Plus, Dynamic, Light a Advance, získá zákazník další prvky mimořádné výbavy v hodnotě až 41.000 Kč.

Třetí generaci vozů Škoda Fabia bude moct získat nově vyvinutými benzinovými a naftovými motory. Pro verzi Active jsou v nabídce benzinový tříválec 1,0 MPI ve variantách 60 a 75 koní, a to za částku 235 resp. 253 tisíc Kč. S benzinovým přeplňovaným čtyřválcem 1,2 TSI (90 k) vás Fabia přijde na 322 900 korun. S naftovým tříválcem 1,4 TDI (90 k) pak ze svého konta odčerpáte nejméně 357 tisíc korun. Všechny tyto pohonné jednotky jsou spojeny s manuálními pětistupňovými převodovkami. Pro výbavové stupně Ambition a Style je paleta motorů širší o 1,2 TSI (110 k), volitelně spojený s manuální šestistupňovou převodovkou nebo sedmistupňovým ústrojím DSG. Dále lze zvolit také naftový tříválec 1,4 TDI s výkonem 90 koní se sedmistupňovou převodovkou DSG a vrcholný naftový agregát 1,4 TDI (105 k), spolupracující s manuální pětistupňovou převodovkou.

Těm, kteří se chtějí opravdu odlišovat, umožní nová Fabia možnost rozsáhlé možnosti individualizace. Na výběr je totiž hned 15 barevných odstínů karoserie, které v kombinaci se čtyřmi verzemi tzv. ColourConceptu ( což je barevný paket pro střechu, A-sloupky, vnější zpětná zrcátka a kola z lehké slitiny) a řadou provedení interiérů, vytváří celkem až 125 kombinací exteriéru a interiéru.

Související

Škoda Auto, a.s.

Nová Škoda Fabia se začne v Česku prodávat 16. září

Nová generace modelu Škoda Fabia se začne oficiálně prodávat 16. září. Již nyní automobilka eviduje přes 2000 předobjednávek. Světovou výstavní premiéru bude mít nová Fabia na výstavě Auta na Náplavce, a to ve čtvrtek 26. srpna v 17:00 v Praze, informovala dnes Škoda Auto v tiskové zprávě.

Více souvisejících

Škoda Fabia

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 25 minutami

Na této fotografii, kterou poskytla severokorejská vláda, severokorejský vůdce Kim Čong-un ve středu dohlíží na zkušební odpálení nového vícenásobného raketového systému na neznámém místě v Severní Koreji 10. května 2024.

Kim Čong-un má novou zbraň. Dohlížel na ostrý test

Podle severokorejských státních médií KLDR zařadí od letošního roku do výzbroje nový salvový raketomet ráže 240 milimetrů. Server NBC News s odkazem na agenturu AP dodal, že tato změna představuje „významný posun“ v bojových schopnostech dělostřelectva armády.

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Palestina

Rafah opouští kvůli invazi statisíce lidí

Přibližně 150.000 lidí už od pondělí uprchlo z města Rafah na jihu Pásma Gazy, kterému hrozí rozsáhlá izraelská vojenská ofenzíva, uvedla v sobotu Agentura OSN pro pomoc palestinským uprchlíkům (UNRWA). O výrazně vyšším počtu, a sice 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentura DPA s tím, že tato tvrzení nelze nezávisle ověřit.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

MS v hokeji

Británie si připsala nejtěsnější prohru s Kanadou v historii MS, Kazaši přehráli Francii

V sobotu svým druhým hracím dnem pokračuje světový šampionát v ledním hokeji konající se v Praze a Ostravě. Sobotní program odstartoval již dvacet minut po pravém poledni, kdy se jednak v Praze utkali Britové s favorizovanou Kanadou, v Ostravě se pro změnu hrál důležitý duel s ohledem na záchranu v elitní divizi MS mezi Francií a Kazachstánem. Přestože Kanaďané si z duelu s Brity odvážejí výhru 4:2, nadřeli se na ni a že to nebyl jednoduchý duel pro „javorové listy“, tak o tom svědčí i ta skutečnost, že se pro Británii jedná o nejtěsnější prohru s Kanadou v historii MS. Druhý polední zápas hraný v Ostravě ovládli nakonec Kazaši díky svým uměním v prostoru za brankou soupeře a Francouze tak přehráli 3:1. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zřejmě využil americké zbraně k porušování mezinárodního práva

Bílý dům zaslal americkému Kongresu zprávu, ve které se uvádí, že je pravděpodobné, že Izrael použil americké zbraně při úderech v Pásmu Gazy, které odporují mezinárodnímu právu. Podle informací agentur AP a Reuters ale americká administrativa nemá dostatečné důkazy ani konkrétní případy, které by to potvrdily, kvůli nedostatku informací ze strany Izraele.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Izraelská armáda

Izrael opatrně rozšířil operace v Rafahu, Nechce naštvat Bidena

Izraelský bezpečnostní kabinet schválil "mírné rozšíření" operací armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Zároveň nařídil svým vyjednavačům pokračovat ve snahách o uzavření dohody o výměně rukojmí s militantním hnutím Hamás. S odvoláním na server Axios o tom v pátek informovala agentura Reuters.

před 10 hodinami

Bohatý Kuvajt se topí v politické krizi. Podle expertů zažívá historické chvíle

Emír Kuvajtu Mišal Ahmad Džábir Sabáh v pátek rozpustil parlament a převzal jeho pravomoci necelých šest týdnů po parlamentních volbách. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy