TEST: Škoda Octavia Combi RS TDI - K dokonalosti jí moc nechybí

Zájemci o rychlý kombík od Škody Auto mají poměrně široký výběr. V aktuální nabídce najdeme hned tři sportovní verze modelu Octavia s označením RS, RS230 a RS TDI. Výše v nabídce pak najdeme ostrou verzi Superbu s motorem TSI 280 a karoserií liftback nebo kombi. My se však pro tentokrát budeme věnovat Octavii, a to konkrétně její naftové „sportovní“ verzi. Ta stojí s dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 184 koní a automatickou převodovkou DSG rovných 758 900 Kč. V testu jsme se pak snažili najít odpověď na to, jestli se koupě tohoto vozu vyplatí anebo je lepší si pořídit silnější benzinovou verzi.

I po letech je stále neokoukaná

Už na první pohled je poznat, že paket RS dodává Octavii patřičný šmrnc. Designéři jí totiž přidali atraktivnější přední nárazník, odlišně tvarované přední mlhovky, hezká litá kola v rozměru od sedmnácti do devatenácti palců (my měli 18ky) a o patnáct milimetrů nižší světlou výšku. Někoho možná nepotěší dvojice chromovaných koncovek výfuků, které sice vypadají náramně, jenže u naftové verze je skutečná koncovka pouze nalevo.

Pohled na fotogalerii dává jasně najevo, že Octavia Combi RS hodně vynikne se správně zvoleným lakem karoserie. Třeba nedávno testované provedení RS230 svým bílým odstínem doslova přitahovalo pozornost kolemjdoucích, ovšem tentokrát testovaný modrý exemplář byl na tom dokonce ještě o něco lépe. Výsledné hodnocení designu však musíme nechat na vás čtenářích, každému se totiž líbí něco jiného.

Odlišuje se decentně

Co se týče kabiny, tam tolik změn oproti sériové Octavii nenajdeme. Tedy, ne tak úplně. Jsou tady prvky jako kožená sportovní sedadla s integrovanou opěrkou, loga RS a taktéž sportovní kožený volant s logem RS s plochým spodním ramenem. Lehce odlišná je pak také grafika přístrojového štítu a strop je pokryt černou látkou, což dodává větší pocit sportovnosti.

Celý test si přečtěte Zde.

Související

Škoda Octavia po modernizaci

Octavií se prodalo za 25 let jejich historie 7 milionů

Vozů Škoda Octavia mladoboleslavské automobilky Škoda Auto se za čtvrt století od jejich představení prodalo téměř sedm milionů. Octavia se tak stala nejprodávanějším modelem Škody. V prodejích vede třetí ze čtyř generací octavie. Nejvíce se prodává černá, bílá, stříbrná a šedá barva a před liftbackem vede v oblíbenosti karosářské provedení combi. Zhruba 70 procent zákazníků tvoří firmy, řekli ČTK mluvčí Škody Auto Zbyněk Straškraba a Kamila Biddle.
Škoda Octavia 4 (2020)

Škoda Octavia je „Nejoblíbenější auto Švýcarů roku 2021“

Nová Škoda Octavia získala ocenění „Nejoblíbenější auto Švýcarů roku 2021“. Čtvrtá generace modelu tak získala poprvé toto ocenění pro značku, které bylo uděleno během desátého ročníku slavnostního předávání cen „Švýcarské auto roku“. Do hlasování několika švýcarských médií se zapojilo celkem 25 000 čtenářů a uživatelů. Model zvítězil s 9,6 procenty hlasů v silné konkurenci 47 nových vozů a pokračuje tak v úspěšné sérii mezinárodních ocenění. Jen za posledních osm týdnů získala Octavia prestižní ocenění na důležitých exportních trzích Velké Británie, Rakouska, Německa a Švýcarska.

Více souvisejících

Škoda Octavia

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy