TEST: Dokážete ho pořádně vytočit? Subaru Forester 2.0i Lineartronic

Zájem o vozy kategorie SUV neupadá a jak ukázal nedávný pařížský autosalon, budeme jich i v dalších letech potkávat stále více. Mezi novými značkami a modely bývá ale často opomíjen jeden z průkopníků sportovně užitkových aut – Subaru Forester. Aby tomu v plejádách učinili přítrž, pustili se letos do významné modernizace. Jen tisková zpráva se změnami se stěží vměstná na čtyři strany a my jsme se na sklonku léta pustili do jejich prověrky.

Konečně vypadá k světu

Pokud náš web sledujete pravidelně, tak už víte, že vnější oblý design současné generace lesníka mi srdci příliš nepřirostl a s nostalgií vzpomínám na generaci minulou plnou ostřeji řezaných rysů. Jenže poslední evoluce přináší řadu retuší a já jsem letos poprvé ochoten vzít nového „Fozzyho" na milost.

Díky přepracovanému nárazníku se zdůrazněním horizontálních linií působí teď celá příď opticky nižší a rozkročenější. Chromovaná ležatá L v její spodní části vhodně doplňují podobně řešenou masku chladiče s inovovaným žebrováním a ladí rovněž s dvoubarevnými disky kol a logem plejád uprostřed. Říká se, že kola dělají auto a tahle se povedla náramně.

Nejvýraznější novinkou pro budoucí majitele je ovšem vnější osvětlení. Ne, nemám teď na mysli novou grafiku zadních sdružených svítilen, ale pro Subaru pokrokové BiLED světlomety. U nich nejenže má obrysové C konečně pořádnou svítivost a poslouží jako denní svícení, ale jejich potkávací režim nabízí přisvětlování natáčením do zatáček. Ano, pro evropskou konkurenci věci dávno známé a samozřejmé, ale nezapomeňte, bavíme se o Subaru.

U Foresteru je dostanete ve standardu k výbavovým stupňům Comfort, Executive a Sport. A když vám funkce natáčení nebude z nějakého důvodu vyhovovat, můžete ji jednoduše vypnout tlačítkem SRH (Steering Responsive Headlights) vlevo po volantem.

Další dojmy z omlazeného Forestera najdete v odkazu zde.

Sdílejte článek

Související

Subaru Forester 2.0i-L 2018

TEST: Subaru Forester 2.0i-L dostalo nové oči, které vám zachrání krk

Když jsem vloni v létě dopisoval poslední řádky o Foresteru modelového roku 2017, proslýchaly v kuloárech zvěsti o tom, že další ročník přiveze dlouho očekávaný asistenční systém EyeSight. A protože tamtamy se obvykle nemýlí, máme tu dnes auto, kde je EyeSight významnou, ale nikoliv jedinou zajímavou novinkou pro rok 2018.

Více souvisejících

subaru forester

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 38 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy