TEST: Citroën SpaceTourer Bussines Lounge 2.0 BlueHDI: Sexy kancelář, nebo dodávka?

Máte početnější rodinu s více jak třemi dětmi a běžná rodinná sedmimístná MPV vám určitě nestačí? Pak je potřeba ohlížet se po dodávkách v osobních verzích. Těch je na našem trhu omezené množství a proto francouzský výrobce Citroen přispěchal s modelem SpaceTourer. Jeho nejvyšší verze Bussines Lounge je pak napěchována luxusem a je určena pro početnější rodiny nebo obchodníky na cestách.

Design

Novinka vychází z užitkového provedení Jumpy, takže je jasné, že zde nemůžeme čekat nějaké větší designové změny. U osobní verze SpaceTourer Bussines Lounge se však výrobce trošku vyřádil a nadělil autu velmi povedený šedý lak karoserie, takřka neprůhledná boční zatmavená okna s roletkami a příď zdobí xenonové světlomety. Čistě pro zajímavost, edice Business Lounge je v nabídce ve dvou různých délkách karoserie - M (4,95 m) a XL (5,30 m).

Zachrání vám život nebo zdraví. Jak správně nastavit opěrku hlavy v autě?

A jelikož osobní provedení dodávek často musí zajíždět do obchodních center, bude se vám hodit fakt, že s tímhle Francouzem zaparkujete v každé podzemní garáži. Jeho výška totiž nepřesahuje 1,90 metru, což je skvělé! Možná se ale leknete v případě vjetí do obchodního centra Nový Smíchov na pražském Andělu, kde je výška vjezdu limitována na 1,80 metru. Překvapivě přes náš risk i tohle auto zvládlo, ačkoliv už anténou škrtalo o některé cedule pověšené ze stropu garáže.

Interiér

Co se týče počtu sedadel, na luxus hrající SpaceTourer je dostupný v šesti nebo sedmimístném uspořádání. My jsme dostali první variantu a dost nás zajímalo, jak si povede v porovnání s největším soupeřem z Německa. Tím je Volkswagen Multivan. Ale pozor, německou preciznost, přesnost a dojem v kabině Citroenu určitě nečekejte. Je zde totiž znát nižší cenovka, jelikož Multivan můžete pořídit i za cenu dvou milionů, kdežto SpaceTourer nepřesáhne 1,3 milionu.

Zvládla vaše autobaterie zimu? Poradíme, jak prodloužit její život

Na náš vkus je palubní deska přehledná, nabídne dobrou ergonomií a snad jen chybějící prostor na odložení mobilního telefonu je velkým nedostatkem. Respektive někdo by mohl namítnout, že přihrádka pod středovým displejem je vhodným úložištěm, jenže to by tam nesměl být čistý klouzavý plast... Stačí prudší rozjezd ze semaforů a váš mobil budete lovit někde pod předními sedadly, což nás po chvíli začalo pěkně štvát.

Naopak nás potěšila přední sedadla, jenž jsou prostorná a nebýt kratších sedáků a nevýrazného bočního vedení, nemáme k nim žádné výhrady.  Spoustu řičů naopak ocení vysoký posez za volantem a celkem široké nastavení volantu. Oproti Multivanu zde chybí jen jedna věc, a to loketní opěrka řidiče vlevo. Ta by pomohla ještě většímu komfortu při jízdě trvající několik stovek kilometrů, kdy si řidič nechce pokládat levou ruku na tvrdý plast ve dveřích.

Zajímají vás zbylé dojmy z testu a fotogalerie vozu doplněná o sexy slečnu? Pokud ano, podívejte se na pokračování testu.

Citroen Spacetourer

Aktuálně se děje

před 36 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy