VIDEO: Aqualand Moravia, největší a nejmodernější vodní atrakce v Evropě otvírá

Pasohlávky – Nejmodernější zábavní park Aqualand Moravia, situovaný na severním okraji nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek, již dnes slavnostně otvírá své brány prvním návštěvníkům.

„Množstvím a velikostí jak vodních ploch, tak atrakcí, které jsou v České republice k vidění úplně poprvé, se Aqualand Moravia řadí mezi nejmodernější areály svého druhu. Obří tobogán Abyss, naše největší pýcha, je vůbec první v celé Evropě," říká Gerhard Walter, provozní ředitel Aqualandu Moravia. „Jedinečné je také využití moderní projekční technologie, tzv. video mappingu, který ještě umocní adrenalinový zážitek z jízdy na tobogánech," dodává Gerhard Walter.

Největší vodní atrakce v Evropě

Areál Aqualandu Moravia je vybaven celkem 12 venkovními a vnitřními bazény s celkovou vodní plochou 3000 m2. V části nazvané Neptunarium jsou k dispozici průplavový relaxační bazén, který tvoří hlavní část bazénové haly, bazény s vlnobitím, atrakcemi nebo dětské bazény. Bazény jsou vybavené celou řadou vodních atrakcí, jako jsou například vodní masážní trysky a sprchy, chrliče, bublinkovače, vodní stěny, vířivky, skákadla nebo šplhací sítě nad vodou.

Fotogalerie:
OBRAZEM: Aqualand Moravia dnes otvírá, podívejte se
 

V hale atrakcí, Adrenaliu, si návštěvníci užijí 10 tobogánů a skluzavek, mezi něž patří například oblíbené U Wave, Kamikadze, Supercrater nebo Wild River.

Unikátem jsou pak venkovní tobogány Abyss a Boomerango, s délkou 110 a 84 metrů, určené pro 3místné rafty a nazvané příznačně Koloseum.

Velkorysé římské lázně, Forum Romanum Wellness, tvoří samostatnou část Aqualandu Moravia. Základem římských lázní jsou Caldarium, Laconium a Tepidarium, kde probíhají jednotlivé regenerační a relaxační procedury.

Na ploše 2500 m2 mohou návštěvníci relaxovat celkem v 9 typech saun nebo využít až 14 parních, vodních a masážních procedur. Součástí areálu je rovněž kryokomora, ve které jsou zdraví prospěšné reakce organismu vyvolány extrémně nízkou teplotou. Je určena k provádění léčebných postupů formou systémové kryoterapie při teplotách -110 C až -140 C; její provozní teplota je -100 C až -160 C. Vyznavači relaxace jistě ocení solnou nebo aroma lázeň, balneo vany nebo ledovou studnu s ledovou tříští, která slouží k atraktivnímu ochlazování těla v rámci saunové procedury.

Pro relaxační bazény a wellness procedury je využívána voda z geotermálního vrtu 3G Mušov s vysokým obsahem minerálních látek dosahující teploty až 46 C, který vyvěrá z hloubky 1450 m pod zemí. Geotermální voda je vhodná k léčbě onemocnění pohybového aparátu, nemocí močového ústrojí, kožních a ženských nemocí.

Inspirace Římem

Aqualand Moravia byl vybudován na místě někdejších římských lázní, nejstaršího lázeňského objektu na území České republiky, postaveného ve 2 st. n. l. za vlády císaře Marca Aurelia desátou římskou legií. Motiv římských lázní se prolíná celým areálem, ať už v názvech jednotlivých částí, výzdobou stěn v duchu Říma nebo v podobě maskotů aqualandu, sourozenců Aurelie a Marca.

O projektu Aqualand Moravia

Aqualand Moravia v Pasohlávkách je nejmodernější zábavní park s celoročním provozem na území České republiky. Investorem a provozovatelem je brněnská společnost ŽS Real, a.s. Projekt je spolufinancován Evropským fondem regionálního rozvoje prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihovýchod.

Dopravní dostupnost a kapacita

Aqualand Moravia se nachází přibližně 20 minut cesty autem z Brna, na severním břehu nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek. Parkování pro návštěvníky je zajištěno zdarma na přilehlém parkovišti. Otevírací doba Aqualandu Moravia je od 9.00 do 21.00 hodin, Forum Romanum Wellness od 10.00 do 21.00 hodin. Otevřeno je 365 dní v roce.

Související

Aqualand Moravia.

Aqualand Moravia zažil v roce 2021 rekordní letní sezónu, plánuje investice za miliardu korun

Aqualand Moravia zažil v uplynulém roce 2021 nejúspěšnější letní sezónu za dobu své existence. Ačkoliv měla na celkovou návštěvnost vliv pandemie, a s ní související omezení, hlásí největší český aquapark téměř stejný počet návštěvníků jako v roce 2020. Omezení a uzavírky přitom ovlivnily polovinu roku. Návštěvnost se podařilo „dohnat“ díky novinkám, které opět rozšířily kapacitu areálu. Za rok 2021 aquapark otevřel nový dětský hrad, čímž dokončil první etapu rozšiřování, jenž v součtu vyšla na 200 milionů korun. Nyní jej čeká v následujících třech letech další významné rozšíření s investicemi v hodnotě miliardy korun. Hlavním nováčkem přitom bude nový hotel. Dokončit se má také nový parkovací dům.
Brno

Někteří podnikatelé v turistickém ruchu na jižní Moravě skončí

Nynější stav působí podnikatelům v turistickém ruchu na jižní Moravě mnohamilionové ztráty. I za předpokladu, že se na přelomu května a června otevřou památky, hotely a další instituce, dá se podle analýzy Centrály cestovního ruchu jižní Moravy očekávat, že některé z nich provoz ukončí. Čím déle budou restrikce kvůli šíření nemoci covid-19 trvat, tím více podnikatelů skončí, řekla ČTK ředitelka Centrály Pavla Pelánová.

Více souvisejících

Aqualand Moravia

Aktuálně se děje

před 22 minutami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 1 hodinou

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 2 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 9 hodinami

USA nevidí, že by Čína chtěla spravedlivé ukončení války na Ukrajině

Podle Johna Kirbyho by Spojené státy uvítaly, kdyby se Čína zúčastnila globálního mírového summitu, ale vyjádřil pochybnosti, zda Peking chce podpořit spravedlivý mírový plán pro Ukrajinu.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy