Kdo nahradí Kuberu? ODS přemýšlí, koho pošle do voleb na Teplicku

Kandidátem ODS na senátora za Teplicko by mohl být teplický primátor Hynek Hanza. Uvedl to dnes předseda senátorů ODS Miloš Vystrčil. Hanza by byl podle něj vhodným adeptem. Nabídku zvažuje s ohledem na to, zda by se mu povedlo skloubit práci senátora a řízení lázeňského města, jako se to dařilo jeho zesnulému předchůdci Jaroslavu Kuberovi (ODS).

"Velmi vhodným kandidátem by byl pan primátor Hanza. Je na něm, aby zvážil všechna pro a proti. Věřím, že ty výzvy a nabídky, aby kandidoval, přijme," uvedl Vystrčil. Rizikem podle něj je, že Hanza může být podezříván z hromadění funkcí, Kubera to ale zvládl.

První kolo doplňovacích senátních voleb na Teplicku se uskuteční 27. a 28. března. Vítěz voleb se mandátu ujme na zbytek Kuberova funkčního období, tedy na zhruba čtyři roky.

Zájem kandidovat už ohlásil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM). Opětovně jít do voleb zvažuje také ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman, který se s Kuberou utkal o senátorské křeslo předloni. Nominován byl tehdy hnutím Senátor 21. Další uskupení své možné adepty zatím neoznámily.

Výrazný politik ODS a dlouholetý teplický primátor Kubera zemřel nečekaně 20. ledna, bylo mu 72 let. Senátorem byl dvě desetiletí, od roku 2016 byl ve vedení horní komory, nejprve jako místopředseda a v závěru roku 2018 byl zvolen předsedou.

Související

Jaroslav Kubera

Jaroslav Kubera zemřel před třemi lety. Senátoři dnes uctili jeho památku

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) společně s dalšími členy senátorského sboru uctil na nádvoří Valdštejnského paláce památku svého předchůdce Jaroslava Kubery (ODS). Pietního aktu u lavičky, která byla pojmenována po bývalém šéfovi horní komory, jenž zemřel před třemi lety, byla přítomna také vdova Věra Kuberová s dcerou.
Jaroslav Kubera

V Lounech odhalili pamětní desku Jaroslava Kubery

Na rodném domě bývalého předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) dnes odhalila jeho manželka Věra pamětní desku. V příštím týdnu by Kubera, který zemřel náhle před dvěma lety, oslavil 75 let. Dlouholetému primátorovi Teplic a senátorovi za Teplicko loni město udělilo čestné občanství.

Více souvisejících

Jaroslav Kubera ODS Senátní volby Senát ČR

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy