Pavel Novotný pro EZ: Plagiátor Ondráček? Vím to od pátku, chtěl jsem ho nas*at

Kvůli výrokům na adresu komunistického poslance Zdeňka Ondráčka čelí starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný obvinění. Pro EuroZprávy.cz teď bývalý bulvární novinář okomentoval zjištění novinářů, že se Ondráček při psaní disertační práce dopustil plagiátorství. Co na to politik ODS říká?

V disertační práci poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) jsou podle zjištění MF Dnes pasáže z bakalářských a diplomových prací jiných studentů. Zákonodárce je necitoval a neuváděl jako zdroj. Díky práci získal Ondráček v roce 2011 doktorát na Univerzitě Palackého v Olomouci. Předchozí kontrola nic podezřelého nenašla, škola ovšem potvrdila, že práci znovu prověří.

Pro EuroZprávy.cz na dnešní zjištění novinářů reaguje starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Bývalého bulvárního novináře nedávno obvinila policie kvůli komentářům na adresu komunistického poslance kvůli jeho cestě na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty. Novotný tehdy na Twitteru vyslovil přání, aby „za tohle Vondráček visel“.

„Říkám na to, že jsem v šoku především z dnešního vyjádření pana Ondráčka. Že je pan poslanec zřejmě lžidoktor, vím od pátku, a sonda profesionálů dopadla pro mě dle očekávání. Víte, čert vem, že ten člověk opsal disertačku, co mu tak asi s jeho intelektem zbylo, ale šokuje mě hlavně de facto doznání ze strachu, že bude obviněn za znásilnění v jeho dnešní reakci na facebooku,“ uvedl pro EuroZprávy.cz Novotný.

Někdejšího novináře překvapily i další věci. „Dále mě tam zaskočilo tvrzení, že jsem mu vyhrožoval smrtí, to je samozřejmě lež, pošlu lžidoktorovi a vlastizrádci předžalobní výzvu krzevá pomluvu, přeci jen, na rozdíl od něj, jsem vážený občan, měl by se omluvit,“ pokračuje starosta jedné z pražských městských částí.

„A pak zvažuji trestní oznámení na neznámého pachatele "z opozice", který mu dle další pasáže onoho vyjádření třetím rokem vyhrožuje plagiátorstvím, čemuž úplně nerozumím, ale vyhrožování je vyhrožování, no zamotal mi hlavu, zaskočil mě. Lecčím, jen tím domnělým podváděním ne, já ho považuji za podvodníka od chvíle, co jsem ho v televizi viděl vydávat se na dovolené za oficiální delegaci České republiky,“ konstatuje politik ODS.

Ondráček se k nařčením o plagiátorství vyjádřil na svém Facebooku. V souvislosti se zahájením trestního stíhání Pavla Novotného, který mu podle jeho slov „vyhrožoval zabitím a nabádal, aby byl zabit“, očekával, že zažije mediální peklo.

„Myslel jsem, že budu obviněn z pedofilie, znásilnění či cizoložstvi a vyřádí se na mně zásahovka, ale zatím to je jen opozicí oblíbené plagiátorství. Tím mi vyhrožují už přes 3 roky. Věřte, že zatím zůstávám v klidu a řeším další právní kroky na svoji obranu. Posiluji také ochranu svých blízkých. I s novým pojetím demokracie je potřeba bojovat právními prostředky,“ vzkázal člen KSČM.

Novotný na možné plagiátorství upozorňoval v předcházejících dnech na svém facebookovém profilu, velké zásluhy si ale nedává. „Nebylo by fér tvrdit, že jsem v tom podnikl víc, než že jsem si udělal nějakou rešerši toho, co mi bylo zasláno minulý pátek zdrojem z řad mých followerů na sociálních sítích a v neděli to v zásadě jen překlopil na facebook a označil asi padesát novinářů,“ popsal pro EuroZprávy.cz.

Práci podle svých slov nečetl, jen si pozorně prošel srovnání několika pasáží, které obdržel. „Neměl jsem potřebu to více zkoumat, ono není co řešit už z té jedné, co jsem přiložil k tomu svému nedělnímu postu na facebooku,“ vysvětluje komunální politik.

„Víte, mně je v zásadě jedno, jak moc opisoval a zda to pro něj může nebo nemůže mít důsledky. Připadám si nevinný a jím vyprovokovaný, zvedám hozenou rukavici, chtěl jsem ho spíš tím upozorněním na domnělé plagiátorství nas*at,“ dodal na závěr.

Související

Více souvisejících

Pavel Novotný Zdeněk Ondráček plagiáty Univerzita Palackého ODS KSČM Policie ČR

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy