Řidiči, pozor. Silnice namrzají, ve vyšších polohách leží zbytky sněhu

Jihlava/České Budějovice/Ústí nad Labem - Na Vysočině sypali silničáři v noci na dnešek hlavní tah I/34 mezi Humpolcem a Havlíčkovým Brodem, kde hrozilo namrzání vozovky. Řidiči by měli jezdit se zvýšenou opatrností také na Žďársku. Potíže jsou i na jihu a severu Čech.

Nyní jsou silnice na Vysočině holé a mokré, na Havlíčkobrodsku byla nad ránem místy mlha. Přes den bude v kraji převážně oblačno s ojedinělými přeháňkami, většinou sněhovými, uvedl Český hydrometeorologický ústav. Odpolední teploty budou nejvýše mezi dvěma až šesti stupni Celsia.

Silničáři nabádají v Krušných horách k opatrnosti na silnicích prvních i nižších tříd. Zbytky rozbředlého sněhu leží především ve vyšších polohách na Mostecku a Chomutovsku. Silnice jsou s opatrností sjízdné, místy se objevují sněhové přeháňky. Ostatní silnice v kraji, včetně dálnice D8, jsou většinou vlhké a sjízdné bez obtíží.

Podle meteorologů bude dnes v Ústeckém kraji oblačno až zataženo, především na severu a na horách místy déšť nebo přeháňky, v polohách nad 500 metrů srážky smíšené nebo sněhové.

Všechny silnice v Jihočeském kraji jsou sjízdné, zhruba 40 procent z nich se zvýšenou opatrností. Pozor si řidiči musí dát zvlášť na Lipensku, Vimpersku a Kaplicku. Momentálně nejsou v kraji hlášeny žádné dopravní nehody.

"Zhruba polovina našich vozů byla přes noc v terénu. Vozovky jsou mokré, ze 60 procent jsou sjízdné bez omezení. Na Strakonicku, Táborsku či Písecku jsme dělali preventivní posyp," řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Vykouk. Silničáři jsou nyní v pohotovosti a vyčkávají, jaký bude aktuální vývoj počasí, protože přes noc v některých lokalitách poprvé výrazně nasněžilo. Například v Churáňově na Prachaticku to bylo až osm centimetrů.

Na silnicích v nejvyšších polohách Orlických hor leží slabá vrstva uježděného sněhu, která je krytá posypem. Ostatní silnice v Královéhradeckém kraji jsou sjízdné bez omezení.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až polojasno. Na horách místy, jinde jen ojediněle, sněhové přeháňky, během dne v polohách pod 500 m smíšené. V noci a ráno ojediněle náledí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až polojasno, informuje chmi.cz. Na horách místy, jinde jen ojediněle, sněhové přeháňky, během dne v polohách pod 400 m i smíšené. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Polojasno až oblačno, na jihozápadě zataženo a místy sněžení, během dne v polohách pod 500 m déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Související

Přestavba dvou křižovatek u Úval u Prahy

Přestavba dvou křižovatek u Úval u Prahy

Byla zahájena přestavba stávající křižovatky silnic I/12 a II/101 u Úval. Vedle toho ŘSD přestaví i křižovatku silnic II/101 a III/1214 (ul. Pražská) vedoucí do Úval. Obě křižovatky leží blízko sebe a vzájemně se ovlivňují, proto budou přebudovány na jeden celek. Informaci redakci serveru EuroZprávy.cz poskytlo ŘSD.

Více souvisejících

Silnice doprava Počasí

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy