Kolaps na D1 u Brna: Dopravu zkomplikovaly vážné nehody

Brno - D1 nedaleko Brna dnes zablokovaly nehody několika kamionů a dodávky s nákladním vozem. Několik osob utrpělo zranění. Tvořily se dlouhé kolony, ucpané byly i objízdné trasy. Plně se podařilo dálnici zprůjezdnit až kolem 14:30.

První nehoda se stala u Velké Bíteše před 02:00. Kamion jedoucí na Prahu narazil do mobilních betonových svodidel. Nikdo nebyl zraněn. Dálnice byla ve směru na Brno zhruba do deváté hodiny uzavřená, poté policisté zprovoznili jeden jízdní pruh. Na Prahu se jezdilo také jedním pruhem. Provoz v tomto úseku policisté zcela obnovili kolem 10:00.

Před desátou hodinou se srazily dodávka s nákladním vozem na 152. kilometru rovněž ve směru na Brno. Dálnice byla v tomto místě také neprůjezdná, opět se utvořila několikakilometrová kolona. Provoz policisté plně obnovili krátce po 13:00.

"Podle dosavadních informací přijížděl řidič dodávky s přívěsným vozíkem ke koloně vozidel a narazil do stojícího nákladního automobilu," uvedla mluvčí. Při nehodě utrpěl zranění 27letý řidič dodávky.

Další nehoda na 169. kilometru, která se stala krátce po 05:00, dálnici uzavřela ve směru na Prahu. 37letý řidič bulharského kamionu převážejícího hliníkové profily vyjel z vozovky a převrátil se. Podle policie při řízení pravděpodobně usnul, lehce se zranil. I zde se vytvořila několikakilometrová kolona. Převrácený kamion bylo potřeba vyprostit, což trvalo do odpoledních hodin.

Související

Nehoda kamionu uzavřela D8

Nehoda kamionu uzavřela dálnici D8 u Prahy

Provoz na dálnici D8 poblíž Veltrus na Mělnicku byl dnes ráno obousměrně přerušen kvůli havárii kamionu přepravujícího krávy. Zvířata musí být přemístěna z havarovaného vozidla. Později byla dálnice ve směru na Ústí nad Labem otevřena, ve směru na Prahu ale zůstává mezi exity 9 Úžice a 18 Nová Ves uzavřena.

Více souvisejících

Nehody kamiónů Dálnice D1

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy