Pozor na dálnici D1: O víkendu se provoz opakovaně uzavře

Psáře (Benešovsko) - Na dálnici D1 na Benešovsku dnes odpoledne na dvou místech havarovalo celkem pět aut. Při kolizi byl jeden člověk zraněn. Dálnice ve směru na Brno musela být krátkodobě uzavřena a tvořily se kolony, řekl ČTK mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Nehody se staly v zúženém úseku, kde budou večer a v noci na neděli dělníci usazovat nosníky nového nadjezdu.

Obě nehody se staly po 13:00 v rozmezí jednoho kilometru. Na 45. kilometru havarovala tři osobní auta, jeden člověk byl zraněn. Úsek byl průjezdný jedním jízdním pruhem a vytvořila se kolona. Druhá nehoda se stala na 46. kilometru, narazil tam autobus do odstaveného kamionu. Kvůli této kolizi musela být dálnice dočasně uzavřena. "Provoz už byl obnoven," uvedl Vinčálek kolem 14:30.

D1 mezi Šternovem a Psáři čekají dnes večer a během noci na neděli v obou směrech tři krátkodobé úplné uzavírky kvůli usazování mostních nosníků.

„Dálnice by se měla uzavírat zhruba po 22. hodině na asi hodinu a půl, potom po jedné hodině v noci a poslední uzavírka bude zhruba v půl sedmé ráno," říká pro ČRo Jan Skovajsa z ministerstva dopravy. Kdo v tyto časy dorazí na úsek Šternov-Psáře, bude moci uzavírku objet. To se ale týká jen vozidel do 12 tun. Kamiony budou odstaveny na dálnici a jejich řidiči budou muset počkat, než se dálnice zase otevře.

„Pokud pojede řidič od Prahy, tak může sjet na 41. kilometru, odbočit směrem na Divišov a Vlašim a vrátit se zpět na dálnici buď na 49. nebo případně na 56. kilometru dálnice. Z Brna do Prahy řidiči sjedou na 49. kilometru, pojedou po silnici II/125 až do Uhlířských Janovic, kde odbočí směrem do města Sázava a vrátí se na dálnici na 34. kilometru dálnice," popisuje Skovajsa.

Další uzavírka se týká modernizovaného úseku 14 Větrný Jeníkov – Jihlava, kde bude v km 107,280 v neděli 13. července 2014 v ranních hodinách probíhat montáž nosníků mostního objektu (SO 221). Instalace nosníků je rozdělena na celkem 4 etapy uzavírky.

„Na dálnici je ze soboty na neděli již jedna uzavírka na 42 km. Chceme co nejdříve převádět dopravu na nově zmodernizované úseky a je logické, že pokud jsou další zhotovitelé připraveni k instalaci mostů, využijeme jednoho víkendu pro montáž na více úsecích. Ředitelství silnic a dálnic bude poskytovat co nejpřesnější informační servis kolem těchto uzavírek a o případných problémech na dálnici řidiče informovat," řekl generální ředitel ŘSD Jan Kubiš.

Předpokládané časy uzavírky v km 107,280:

13. 7. 2014 od 4:30 do 4:45 h13. 7. 2014 od 5:45 do 6:00 h13. 7. 2014 od 7:00 do 7:15 h13. 7. 2014 od 8:30 do 8:45 h

Související

Více souvisejících

Oprava silnic Dálnice - Opravy na D1

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 8 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy