Sběrny nevyplácejí "na ruku", policie už musí řešit první podvod

Ostrava - Policie už musí řešit první podvody související s březnovou vyhláškou, kdy sběrny už nemohou za odevzdaný kovošot platit v hotovosti.

Muž z Orlové padělal platební šeky, které dostal ve sběrně právě za šrot. Hrozí mu za to nyní osm let vězení.

"Muže jsme obvinili z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pokusu přečinu podvodu," řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Dodala, že v březnu muž dovezl do sběrny šrot za několik set korun. Dostal šek, na který ale připsal číslovku a ten pak předložil na poště. Úřednice padělek neodhalila a vyplatila mu víc než 2000 korun. Znovu se o stejnou věc muž pokusil i v dubnu, podruhé už ale neuspěl. Žena za přepážkou si zásahu do šeku všimla a peníze nevyplatila.

Související

Německá policie, ilustrační foto

Němci vzali útokem opětovně otevřené sběrné dvory, musela zasahovat policie

V německé spolkové zemi Dolní Sasko po nucené měsíční uzavírce kvůli pandemii nemoci covid-19 začalo pro veřejnost ve středu opět fungovat několik sběrných dvorů. Němci komunální zařízení vzali doslova útokem, takže se před vjezdy tvořily dlouhé kolony i s více než hodinovou čekací dobou. Na několika místech musela dopravu regulovat policie, napsal dnes deník Bild.

Více souvisejících

sběrny podvod krimi

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 19 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy