Nejžádanější fotbalista zimy už má nové působiště. Sánchez již patří Manchesteru United

Manchester - O chilském fotbalistovi Alexisu Sánchezovi byl velký zájem na přestupovém trhu už delší dobu. Například v loňském letním přestupovém období o něj velice stál Pep Guardiola a jeho Manchester City, jenž londýnskému Arsenalu tehdy nabízel až 60 milionů liber. Nyní se ale od ucha k uchu usmívají městští rivalové současného suveréna v anglické Premier League, tedy v Manchesteru United a jejich manažer José Mourinho. Právě s Rudými ďábly totiž během pondělního dne Alexis Sánchez, jenž se tak rázem stal nejlépe placeným fotbalistou tohoto klubu, potvrdil kontrakt.

Pochopení však pro tento krok neměl vůbec Arséne Wenger, kouč londýnského Arsenalu, ve kterém doposud Chilan působil. „Nerozumím tomu, jak se může nějaký hráč rozhodnout opustit Emirates Stadium," kroutil nechápavě hlavou a následně francouzský stratég dodal: „Nabízené peníze byly ale nejspíše příliš lákavé."

Ano, jak to už chodí, prakticky ve všem na tomto světě se jedná o peníze až na prvním místě a nejinak tomu je i v tomto případě. Fakt, že díky tomuto transferu do Manchesteru United si přijde Alexis Sánchez až na 10 milionů a 122 tisíc korun za týden (tedy 350 000 liber), rozhodl i to, že si teď místo Pepa Guardioly, kterého Sánchez zná především ze svého trenérského angažmá v Barceloně, mne ruce charismatický Portugalec José Mourinho.

Když k tomuto platu pak ještě přidáme reklamní práva ve výši 100 tisíc liber a bonusy pro změnu ve výši až 144 000 liber, celkově si tak Jihoameričan může přijít až na 600 000 liber. Stane se tak jistě nejlépe placeným hráčem na Britských ostrovech. „Během třiceti let jednání o přestupech se toho člověk naučí o lidech hodně," řekl kouč Arsenalu Wenger poté, co ani neustále z jeho strany vylepšovaná smlouva nezafungovala a i přesto tak tedy klub Sánchez nakonec opustil. „Šli jsme tak daleko, jak jen to bylo možné. Ale už to, že i Manchester City z jednání s Alexisem nakonec vycouval, vám řekne, že jsme neměli s naší smlouvou šanci," dodal.

Poté, co do Manchesteru přiletěl devětadvacetiletý chilský reprezentant z Londýna soukromým tryskáčem, absolvoval na Old Trafford nutnou zdravotní prohlídku, samotný fotbalový chrám Rudých ďáblů si pak prohlédl a za velkého zájmu médií nakonec odjel do hotelu. Pak už se pouze čekalo na konečné stvrzení kontraktu.

Stejně tak tomu bylo i v Londýně, kam naopak z Manchesteru v rámci dohody mezi oběma těmito kluby odcestoval pro změnu Henrik Mchitarjan. I on již má za sebou zdravotní prohlídku. Zatímco na Sánchezovi bylo vidět nadšení z nového působiště, Mchitarjan neskákal zrovna radostí z toho, že opouští Manchester United. „Na jednu stranu si uvědomuje, že v Arsenalu bude mít mnohem větší šanci, aby nastupoval a pravidelně hrál, na druhou mu není po chuti, že se rozhodlo o něm bez něho. Chtěl se na podmínkách přestupu dohodnout sám. A ani Old Trafford se mu neopouští lehce, protože cítí, že tady byl velice oblíbený," řekl tomu arménský přítel Henrika Mchitarjana.

„Leden je pro nás velice těžký. Dokonce bych ho označil za destabilizující. Vůbec poprvé v lednovém termínu se nám stalo něco takového," poukázal Wenger na to, že vedle ztráty jednoho z klíčových hráčů Londýňanů, nezažívají Kanonýři v lednu příliš úspěšné období, co se týče zisku bodů v anglické Premier League. „Proto jsme se snažili najít co možná nejlepší řešení. Ta spočívají v tom, že sice ztrácíme hráče světové třídy, což vůbec nepopíráme, ale neztrácíme ho, aniž bychom jiného získali. Až budoucnost odpoví, zda šlo o správné rozhodnutí či nikoli," zakončil Wenger.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Alexis Sanchéz (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy