Přestup dojednán! Do londýnské Chelsea přichází Diego Costa z madridského Atlétika

Londýn - Hvězda madridského Atlétika Diego Costa během úterý přestoupil z Pyrenejského poloostrova na britské ostrovy. Od příští sezóny totiž bude oblékat dres londýnské Chelsea.

Jednání mezi vedením londýnského klubu a vedením toho madridského trvala několik týdnů. Během těchto jednání měl klub, který vlastní ruský podnikatel Roman Abramovič, za cíl vyjednat co nejnižší částku za přestup ze španělského klubu. Nakonec však anglický klub využil výstupní klauzule a tak tedy díky tomu přestupuje pětadvacetiletý útočník Atlétika Madrid Diego Costa za 32 milionů liber (v přepočtu asi 1,1 miliardy korun).

Diego Costa odehrál v Atlétiku skvělý ročník 2013/2014, během kterého v 51 utkáních skóroval hned šestatřicetkrát. Celkem 27 branek vstřelil ve španělské lize. V nejprestižnější evropské klubové soutěži Lize mistrů UEFA nastřílel osm branek za devět zápasů.

I  když měl portugalský kouč londýnské Chelsea José Mourinho v posledním ročníku k dispozici trojici forvardů Fernanda Torrese, Samuela Eto´oa a Dembu Ba. , stěžoval si i přesto, že  nemá žádného gólového zakončovatele. Dohromdy však zmíněná trojice vstřelila jen 31 branek a vypadá to, že všichni tři hráči brzy tým Chelsea opustí.

Diego Costa se tak stává v týmu, ve kterém zatím hájí branku Petr Čech, jasným útočníkem číslo 1.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Diego Costa (fotbalista) Chelsea FC

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy