Derby plné emocí opanovala Sparta. Poradila si opět s bezzubou Slavií a postoupila

Už ve čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu svedl los proti sobě pražská "S", tedy Slavii a Spartu. Toto derby se odehrálo ve středu v pražském Edenu a pode očekávání se jednalo o derby plné emocí a plný nedovolených zákroků. Byla to ale pražská Sparta, která měla navrch po většinu dobu utkání a Slavia praktikující podobný fotbal jako o víkendu proti Karviné (0:1) opět vyšla gólově na prázdno. V první půli se naopak za Spartu trefili Krejčí mladší a Pešek a Sparta se tak po výhře 2:0 mohla radovat z postupu do semifinále.

Oproti víkendovým ligovým zápasům pražských "S" daleko více do své sestavy sáhl sparťanský trenér Pavel Vrba. Celkem mohli tak fanoušci v týmu Sparty rozpoznat pět změn včetně devatenáctiletého talentovaného bwka Suchomela, pro nějž to byl první start ve sparťanském A-týmu. Mimo jiné pak do sparťanské branky po čase opět nastoupil gólman Heča.

Úkolem pro Vrbovy svěřence bylo ustát tlak domácí Slavie z úvodu utkání a tento úkol byl splněn. Proto tak mohli naopak sparťané zaútočit. A hned první jejich standardka po deseti minutách skončila kýženým úspěchem. Po rohovém kopu se míč dostal k Sáčkovi a ten se zpoza vápna rozhodl vypálit. Následný održený balón se dostal ke Krejčímu mladšímu a ten už byl úspěšnější, 1:0 pro Spartu.

Zanedlouho to mohlo být vyrovnané, kdyby však tehdy Hromada na druhé straně svým křižným zakončením jen těsně neminul branku. A tak to byli ve 26. minutě opět sparťané, kteří udeřili. Stalo se tak po brejkové situaci, po jejím konci Wiesner ve vápně zpětně přihrál na Peška, kterému se bez problémů podařilo přelobovat gólmana Mandouse, 2:0 pro Spartu. Za chvíli tu zase byli sešívaní, kteří se snažili o skórování, ale ani po Holešově příležitosti se tak nestalo. I tady slávisté mířili těsně mimo.

Toohle byl ale zápas Sparty a i její šance byly daleko nebezpečnější. Nejprve Minčev se z úhlu rozhodl vypálit, ale jen do boční sítě. Když už se blížilo k odchodu do kabin na poočasovou přestávku, bulharský legionář ve Spartě se objevil pro změnu v brejkové příležitosti, ale ani tady si na gólmana Mandouse nepřišel.

Slávistickému stratégovi Trpišovskému se předváděná hra jeho svěřenců očividně nelíbila a tak do druhé půle vytasil změny v sestavě jako například útočníka Michaela Krmenčíka. Přestože nemohli domácí žehrat na převahu, mohli akorát na neefiktivitu a chybějící kreativitu. A tak se nemohli divit, že v 68. minutě byli blízko třetímu gólu opět sparťané. Mohl ho vstřelit střídající Haraslín, jenž se dostal do brejku proti Mandousovi. Tehdy ale vůbec netrefil branku.

Pak po straně dopředu dostával Schranz, jenž pak poslal balón Holešovi, ale ani on nepředvedl přesné zakončení. V 83. minutě se sparťané dostali do třetího brejku v zápase, ve kterém se tentokráte ukázal Pešek, ale ten neproměnil. Jak šel čas, zápas se stále více spíše přerušoval fauly a emoce byly na hřišti čím dál větší. Vše vyvrcholilo druhou žlutou a vyloučením slávisty Kačaraby.

Tím byl špatný slávistický podvečer dokonán. Sparta podruhé za sebou spolu s podzimním ligovým zápasem uspěla v Edenu a tentokrát je z toho postup do semifinále MOL Cupu.

„Pro nás všechny strašná vzpruha, velké plus. Mé první vyhrané derby. Přesně to jsme potřebovali do dalších zápasů. V soubojích jsme byli hodně tvrdí, vyhrávali je a byli nebezpeční do brejků," nechal se slyšet po zápase jeden ze střelců Krejčí mladší. K tomu pak dodal kouč Vrba: „Hrozně těžký zápas, ale byli jsme efektivní. A to jsme ještě třikrát šli sami na branku.“

Asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl pak jen těžko nacházel slova: „Strašný výsledek, šlo přece o derby.“

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Slavia Praha - Sparta Praha 0:2 (0:2)Branky: 10. Ladislav Krejčí II, 26. Pešek

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal AC Sparta Praha sk slavia praha

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

Tragická střelba na pražské FF UK zasáhla 9000 lidí. O krizovou pomoc se staraly stovky lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) as ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy