Po italské, španělské a francouzské lize je kvůli koronaviru pozastavena i anglická

Nejprve se zdálo, že anglická Premier League nebude nikterak reflektovat dění kolem pandemie koronaviru, kvůli kterému před pár dny pozastavily své nejvyšší fotbalové soutěže Itálie, Španělsko a Německo, a nadále se tak měla hrát před pzaplněnými tribunami v původním plánu. Poté, co byli na koronavirus pozitivně testováni trenér Arsenalu Mikel Arteta a útočník Chelsea Callum Hudson-Odoi, se ale situace radikálně změnila a nyní i Premier League je tak nově pozastavena.

"Nebylo to lehké rozhodnutí, ale zdraví hráčů, členů realizačních týmů a fanoušků musí být na prvním místě. Rozhodli jsme na základě toho, že se v karanténě začalo objevovat čím dál víc hráčů a členů realizačních týmů," uvedli zástupci anglické Fotbalové asociace ve svém společném pátečním prohlášení.

Anglická fotbalová veřejnost doufá, že budou moct, v případě, že to situace kolem koronaviru umožní, po 4. dubnu zase v sezóně Premier League pokračovat a odehrát tak nyní odložené duely. "Je to náš hlavní cíl, i když je jasné, že to bude velká výzva. Samozřejmě po celou dobu budeme poslouchat doporučení lékařů a hrát se bude, až to bude bezpečné," nechali se slyšet zástupci Premier League.

Podobně nad tím uvažují v Německu, kde se o odložení tamní Bundesligy rozhodne až v úterý tento týden. Tam se uvažuje, že by se mohlo v soutěži pokračovat po 2. dubnu. O následujícím víkendu se ale Bundesliga ještě hrát bude, ovšem bez diváků. Toto rozhodnutí však našlo řadu kritiků. "To je šílené. Lidi, přestaňte bláznit a proberte se. Jsou přece mnohem důležitější věci než jakýkoliv sport," uvedl na Twitteru například Thiago Alcantara, záložník Bayernu Mnichov. Ještě před tím se však najeho twitterovém účtu objevil ještě tvrdí tweet proti vedení Bundesligy, ale následně ho sám hráč smazal.

Ve Francii, kde tamní nejvyšší fotbalová soutěž stojí, o jejím obnovení stále neuvažují. "Vedení se jednohlasně shodlo, že do odvolání přerušíme první a druhou ligu. Jak uvedl francouzský prezident, všeobecný zájem teď musí být nadřazený úplně všemu. Musíme chránit slabé a zastavit šíření epidemie," stojí v prohlášení vedení francouzské Ligue 1.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Fotbal Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy