Razie v Německém fotbalovém svazu! Hned šest funkcionářů je podezřeno z daňových úniků

Jak v sídle Německého fotbalového svazu ve Frankfurtu nad Mohanem, tak i v domech několika jak současných, tak i bývalých funkcionářů prorvedla německá policie ve středu razii, jež by měla souviset s podezřením závažných daňových úniků. Hned šest funkcionářů mělo v vletech 2014 a 2015 údajně záměrně zfajšovat údaje o příjmech z reklam na stadionech, přičemž se tak měělo dít u duelů německého národního týmu. Jak uvádí německé státní zastupitelství, těmito kroky byly způsobeny daňové úniky ve výši 4,7 milionu eur.

Dále se v prohlášení státního zastupitelství, ve kterém se nezmiňuje o konkrétích jménech, které jsou do skandálu připleteni, může veřejnost dočíst, že razie probíhala v pěti spolkových zemích s tím, že se do ní zapojilo kolem 200 lidí. Ve zmiňovaných letech 2014 a 2015 byl šéfem Německého fotbalového svazu Wolfgang Niersbach, u kterého se však podle jeho slov pro agenturu SID razie nekonala.

Jak také připomíná agentura SID, do roku 2018 měla na starost reklamní panely na stadionech při zápasech německé fotbalové reprezentace švýcarská maketingová firma Infront. Právě s tou ale letos v létě svaz ukončil v tomto ohledu spolupráci. Velkou roli v tom hrálo podezření z nesrovnalostí.

Aktuálně je šéfem německého fotbalu Fritz Keller, který se už nechal slyšet, že v nejnovější kauze bude s vyšetřovateli spolupracovat. "Budu vyžadovat otevřenost a transparentnost a vítám podporu státu při vyšetřování. Aby měl náš fotbal čistou budoucnost," řekl konkrétně muž, jenž loni v dubnu ve funkci nahradil Reinharda Grindela. Ten tehdy z postu německého fotbalového bosse odstoupil po aféře s nepřiznanými příjmy.

Pro německý fotbal to však není první skandál. Bývalí šéfové svazu Wolfgang Niersbach a Theo Zwanziger mají stále před sebou soud týkající se možného uplácení kolem přidělení pořadatelství mistrovství světa v roce 2006, jež se konalo právě v Německu.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 1 minutou

před 17 minutami

před 40 minutami

před 45 minutami

Aktualizováno před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy