Chybné trestné střílení = 4 zápasy stop. Nad sudím Součkem byl vynesen verdikt

Praha - Hokejová Komise rozhodčích v sobotu rozhodla o osudu jednoho z extraligových mužů s píšťalkou a to konkrétně o Štěpánu Součkovi. Právě on totiž v pátečním zápase 22. kola Tipsport Extraligy mezi Litvínovem a Karlovými Vary nařídil dvacet sekund před závěrečnou sirénou trestné střílení ve prospěch domácích Chemiků, které však dle pravidel vůbec být nemělo. Nakonec tato situace rozhodla, že Litvínov takto těsně před koncem vyrovnal na 1:1 a nakonec tento duel litvínovští vyhráli, když Karel Kubát využil v prodloužení početní výhodu.

Co se všechno stalo v inkriminovaném čase 59:40? Jeden z domácích hokejistů totiž posílal puk z rohu kluziště před odkrytou branku, jelikož gólman karlovarských Honzík, do té doby skvěle chytající, se vyskytoval za svou klecí, a bránící Martin Rýgl se položil na zem tak, aby tato přihrávka před branku neprošla.

Vleže pak doklouzal tak, že se mu podařilo svým tělem, dle všech dostupných záběrů nechtěně, vychýlit branku svého gólmana, přičemž puk se přitom za brankovou čáru nedostal. Jak ukázal záběr horní kamery, kotouč klouzal přímo na čáře, ale ani jednou se za ni celým svým objemem nedostal. Sudí Souček však po telefonickém rozhovoru s videorozhodčím, se kterým tuto situaci zkoumal, nařídil trestné střílení ve prospěch domácích, jelikož měl za to, že Rýgl posunul branku úmyslně. Toto střílení pak bylo následně proměněno a bylo tak vyrovnáno na 1:1, přičemž do té doby byli rozhodně lepší karlovarští, kteří drželi svůj jednobrankový náskok už od první minuty tohoto podkrušnohorského derby.

Komise ale byla v sobotu jiného názoru, než v samotném duelu sudí Souček. "Hráč neučinil cílený aktivní pohyb, aby branku posunul. Trestné střílení bylo nařízeno chybně, podle čl. 130 Pravidel ledního hokeje se nařizuje tehdy, pokud hráč posune vlastní branku v posledních dvou minutách základní hrací doby nebo v prodloužení úmyslně," řekl ve svém vysvětlení předseda rozhodcovské komise Vladimír Šindler. Ten tak tedy potrestal Součka čtyřzápasovým distancem.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Rozhodčí hokej

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 7 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 23 minutami

Aktualizováno před 39 minutami

před 39 minutami

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Letní počasí se příští týden nevrátí, teploty se ale ustálí

Příští týden se teploty v Česku ustálí. Ačkoliv se letní vedra nevrátí, naměříme po většinu týdne v maximech kolem 22 stupňů, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy