Byl tak odvážný: Chlapec (†15) zemřel, když spolužákům držel dveře při útěku ze školy na Floridě

Parkland – Při střelbě na střední škole v kalifornském městě Parkland zemřelo 17 lidí, včetně 14 studentů. Jedním z nich je i patnáctiletý Peter Wang. Ten se ještě před smrtí postaral o to, aby se jeho kamarádi dostali do bezpečí.

Peter Wang, teenager zabitý při střelbě na střední škole ve Floridě, držel dveře otevřené pro spolužáky, aby mohli utéct střelci. Právě v tu chvíli ho střelec zabil, uvedla rodina oběti.

Peter Wang je jednou ze 17 obětí, které má na svědomí bývalý student Nikolas Cruz. Peterův 15letý bratranec Aaron Chen řekl deníku The Miami Herald, že Petera naposledy viděl, když držel dveře pro další školáky. „Neměl umřít. Měl se mnou zestárnout. Sdílejte jeho příběh,“ vzkázal veřejnosti Aaron.

Gabriel Ammirata, chlapcův nejlepší přítel, řekl médiím, že Peter byl „zábavný, milý a skvělý přítel“. „Od třetího ročníku byl mým nejlepším přítelem,“ vzpomíná Gabriel.

Řekl také, že spolu ve čtvrtek večer plánovali oslavit čínský Nový rok s Petrovými rodiči. Ti ale byli příliš rozrušení, než aby mluvili s médii. „Byl tak odvážný," řekla Lin Chen, Peterova sestřenice, která přiletěla z Louisiany, aby byla s rodinou zastřeleného chlapce. „Byl to člověk, který byl ke všem skutečně laskavý. O popularitu se nestaral,“ dodala.

„Vždycky lidi rád rozveseloval. Byl to jako velký bratr, kterého si každý přál," uvedla paní Chen, která dodala, že Peter měl dva mladší bratry ve věku 11 a 5 let. „Cítím, že naše rodina nikdy už nemůže být stejná."

Související

Nikolaus Cruz (útočník z Floridy)

V USA začal proces o trestu pro střelce z Parklandu

Ve státě Florida dnes začal proces, v němž soudní porota rozhodne, zda uložit trest smrti pachateli jednoho z nejhorších střeleckých útoků na školách v dějinách Spojených států. Nikolas Cruz se u soudu již přiznal, že v roce 2018 zabil 14 studentů a tři pracovníky střední školy ve městě Parkland.
Po střelbě ve škole na Floridě mrtví i zranění

Ozbrojme učitele, doporučila speciální komise v USA

Komise, která byla sestavena k vyšetření masové střelby na americké střední škole v Parklandu, doporučila, aby bylo učitelům povoleno nosit ve školách zbraně. Návrh se setkal s kritikou ze strany studentů, proti jsou i organizace sdružující americké učitele.

Více souvisejících

střelba ve škole na Floridě (14. 2. 2018) Nikolas Cruz (útočník z Floridy) USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy