USA chce oživit studenou válku, zuří Rusko

Moskva - Rusko se dnes ohradilo proti zákonu o podpoře svobody na Ukrajině, který ve čtvrtek schválily obě komory amerického Kongresu. Podle Moskvy Washington usiluje o blokování rusko-americké spolupráce, ale Rusko se prý vydírání a hrozbám nepoddá.

"Zákon vyvolává hluboké politování svým otevřeně konfrontačním charakterem. Spojené státy znovu Rusko bezdůvodně obviňují a vyhrožují sankcemi. Poslanci (Kongresu) i prezident Obama dělají všechno pro to, aby zničili předivo vztahů mezi USA a Ruskem," uvedl v prohlášení mluvčí ruského ministerstva zahraničí Alexandr Lukaševič.

"Rusko se ale vydírání nepoddá, neobětuje své národní zájmy a nedopustí vměšování do svých vnitřních záležitostí," zdůraznil ruský mluvčí.

Zákon o podpoře ukrajinské svobody, který podléhá podpisu prezidenta Baracka Obamy, přijaly obě komory jednomyslně, bez diskuse a aklamací, tedy obecným souhlasem bez hlasování. Zákon mimo jiné doporučuje rozšířit rozhlasové vysílání v zemích bývalého Sovětského svazu, které má být protiváhou ruské propagandy.

Související

Běloruští policisté zatýkají demonstranty v ulicích Minsku. (4.10.2020)

Běloruská policie pozatýkala při nedělních protestech 317 lidí

Běloruská policie během nedělních protestů proti vládě autoritářského prezidenta Alexandra Lukašenka zadržela 317 lidí. Zatýkala jak v hlavním městě Minsku, tak na řadě dalších míst po celé zemi, oznámilo dnes běloruské ministerstvo vnitra, které citovala agentura Reuters.

Více souvisejících

Alexandr Lukaševič Rusko USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 13 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy