Nehodová statistika ADAC: Audi nejspolehlivější značkou

Řidiči Audi A2, Audi A3 a Audi A6 jezdí v nejspolehlivějších automobilech v dané třídě. Tak zní závěry nehodové statistiky ADAC 2008, kterou německý automobilový klub nyní zveřejnil. Vynikající pozici ingolstadtské automobilky doplňuje v nejnovějších statistikách ADAC model Audi A4, který ve své kategorii obsadil druhé místo. Vozy Audi se tak staly z hlediska poruch nejbezpečnějšími automobily na německých silnicích v roce 2008 a Audi zároveň opět potvrdilo svou pozici jedné z nejbezpečnějších značek.

Ve hvězdné konkurenci vozů kategorie vyšší střední třídy se Audi A6 zapsalo do statistik ADAC jako nejméně problematický vůz. Po sedmé za sebou tak modelová řada A6 na celé čáře porazila všechny uchazeče o cenu pro nejspolehlivější auto.

V nižší střední třídě se na špici probojoval model Audi A3, což se podařilo i Audi A2 ve třídě malých vozů. Audi A4 jen s těsným odstupem od prvního místa vybojovalo mezi konkurenty ze střední třídy stříbro, čímž si polepšilo ve srovnání se třetím místem z předchozího ročníku soutěže.

„Žlutí andělé“ analyzovali ve své studii celkem 2,5 milionu poruch z uplynulého roku. V jednatřicetileté historii nehodové statistiky ADAC se Audi drží v čele skupiny nejbezpečnějších značek.

Související

Volkswagen

DPA: Za emisní podvody bude jistější žalovat VW než jen Audi

Zažalovat německou automobilku Audi kvůli emisním podvodům bude zřejmě složitější než žádat odškodné po koncernu Volkswagen, jehož je Audi součástí. Zákazníci totiž podle německého Spolkového soudního dvora (BGH) budou muset prokázat, že automobilka věděla o manipulacích, za které je odpovědný koncern. Agentura DPA po dnešním projednávání případu poznamenala, že jistotou se nyní zdá žalovat přímo koncern.
Ilustrační foto

Podíl dieselů v Evropě klesl pod 30 procent. Kormidlo přebírají hybridy a elektromobily

Podíl prodávaných nových vozů s dieselovým motorem v Evropě letos v 1. čtvrtletí poprvé za poslední tři desetiletí klesl pod 30 procent. Kvůli přísnějším emisním limitům je nahrazují hybridy, elektromobily nebo modely využívající jiný alternativní pohon. Koronavirová epidemie poslala celý trh dolů o čtvrtinu, hybridy a elektromobily byly jedinou rostoucí kategorií.

Více souvisejících

Audi Nehodovost (statistiky)

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy