Světová premiéra: Opel GTC Paris

Praha - Opel zveřejňuje první oficiální snímky dosud přísně tajeného projektu třídveřového sportovně stylizovaného hatchbacku – koncept nazvaný GTC Paris se v plné kráse poprvé představí na blížícím se autosalonu v Paříži (2. až 17. října).

Zatímco koncept GTC Paris v mnohém naznačuje vzrušující budoucnost Opelu, v Paříži se předvede i horká aktualita Opelu: Nové kombi Astra Sports Tourer.

Ryzí krása zhmotněné dynamiky – tak lze v kostce charakterizovat styling konceptu GTC Paris. Splývavé linie se dokonale snoubí s muskulaturními proporcemi boků, široce rozkročená čelní silueta třídveřového hatchbacku evokuje pocit stability. GTC Paris, jakkoli jde zatím jen o studii „vozu snů“, dokonale naplňuje novou designerskou filozofii značky Opel, která kombinuje německou konstrukční preciznost s atraktivním stylingem.

„Chtěli jsme zdůraznit ty nejemotivnější stránky značky – a věříme, že právě koncept GTC Paris posílí příjemně sportovní image značky Opel i jejich modelů,“ říká Mark Adams, vicepresident automobilky Opel odpovědný za design.

Osobitý nový Opel – se silným emotivním nábojem 4,46 m – natolik narostl do délky koncept GTC Paris – je ideální velikostí pro sportovně laděný kompaktní automobil, který ale stále dokáže nabídnout dost místa pro pohodlné cestování pětice pasažérů.

Většina podobných sportovně stylizovaných modelů působí nejlepším dojem při pohledu z boku. A to platí i o konceptu GTC Paris – designeři se soustředili na několik hlavních křivek, které umocňují image sprintera, zakleknutého do startovacích bloků. Naprosto dokonale se do efektních křivek začleňují osobité světlomety a velká litá kola, rámovaná výrazně vyklenutými lemy podběhů kol.

Charakteristický boční prolis ve tvaru břitu je v poloze, v jaké se s ním poprvé představila před časem Insignia. Druhá nejzřetelnější linie se táhne od světlometů podél stoupající podokenní linie a vrcholí v samé zádi, kde umocňuje rozšířené boky karoserie. Efekt třetí linie – linie vyklenuté střechy – podporuje i dekorativní lišta bočních oken z matně leštěného hliníku. Třešničkou na designovém dortu konceptu GTC Paris je efektní střešní spojler nad zadním oknem.

Čistě řešeným předním partiím dominuje pro Opel typický podélný prolis v kapotě motoru. Dynamický image je umocněn i světlomety, připomínajícími orlí oči, které svým tvarem navazují na dramaticky formovanou dolní lichoběžníkovou masku chladiče a zdvojenou chromovanou lištou, nesoucí logo automobilky Opel. Světla pro denní svícení z LED diod jsou rámována decentními chromovanými lištami, které jsou samy o sobě efektním stylistickým detailem.

Široký rozchod je nejlépe patrný při pohledu zezadu, kdy vyniknou impozantně rozšířené boky karoserie. A tento pocit umocňují i LED koncová světla v charakteristickém tvaru křídel – působivé zejména v noci.

Inovativní technologie podporují vysoké výkony Ty nejlepší technologie, které Opel používá pro třídu kompaktních vozů, samozřejmě přebírá i koncept GTC Paris. Mechatronický podvozek FlexRide je upravený na extrémně široký rozchod kol, vzadu je originální náprava s vlečenými rameny propojenými tyčemi Wattova přímovodu, vpředu má studie elektronicky řízený diferenciál se zvýšenou svorností. Pro koncept GTC Paris jeho tvůrci připravili efektní litá kola rozměru 21“.

Studie GTC Paris je poháněna čtyřválcovým přeplňovaným motorem 2.0 Turbo s přímým vstřikováním, který vyniká vysokým výkonem i mohutným točivým momentem. Pohonný systém je vybavený technologií Start/Stop technology, díky které dynamický model překvapuje hospodárností zejména v městském provozu. O přenos výkonu se stará šestistupňová manuální převodovka.Zdroj: Opel

Související

Opel

Přežije Opel? Automobilka Stellantis prozradila v rozhovoru víc

Mezinárodní automobilová skupina Stellantis je optimistická ohledně vyhlídek své německé divize Opel. Věří, že Opel bude moci i nadále fungovat jako samostatná značka. V rozhovoru s německým časopisem Automobilwoche to řekl šéf evropských aktivit skupiny Uwe Hochgeschurtz.
peugeot

Nový automobilový gigant? Evropská komise má obavy ze spojení PSA a FCA

Evropská komise (EK) se obává, že americko-italská automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzská PSA budou mít po svém spojení vysoký podíl na trhu s malými dodávkami. Bude proto zřejmě chtít ústupky, aby fúzi v hodnotě 50 miliard USD (1,2 bilionu Kč) schválila. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedla agentura Reuters.

Více souvisejících

opel

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy