Přinášíme další test zimních pneumatik. Kdo se stal vítězem v kategorii osmnáctek?

Zima je pomalu tady a na mnoha místech ČR je po ránu hlavně ve vyšších polohách kluzká vozovka. Ta je leckdy pokryta sněhovým popraškem, což znamená, že jen blázen by sem vjel na letním obutí. A právě proto přinášíme další test pneumatik, který se bude hodit všem, co obouvají na svém voze pneumatiky s rozměrem 235/40 R18 nebo 245/40 R18.

Především Goodyear, Dunlop a Continental patří mezi špičkové výrobce, na čemž se shodly nezávisle na sobě německé magazíny AutoMotorSport a Sportscars. Vyznáváte sportovnější jízdu, nebo máte v garáži luxusní sedan? V tom případě vám musejí nové testy 18palcových zimních pneumatik udělat velkou radost. Ty vám totiž narovinu prozradí, které pneumatiky jsou na zimní období nejlepší.

Continental ContiWinterContact TS 850 P

Tato pneumatika si odnesla celkově první místo v rozměru 235/40 R18 v testu deníku AutoMotorSport a druhé místo v testu pro rozměr 245/40 R18 od Sportscars. Jedná se o pneumatiku, která je výjimečně vyrovnaná a podává ve všech disciplínách skvělé výsledky.Co je pro české řidiče nejdůležitější – z porovnání obou magazínů vychází jako nejlepší v chování na mokrém povrchu.

K tomu přidává spolehlivý záběr na sněhu a na suchém asfaltu. Pokud bychom měli hledat drobné nedostatky, našli bychom je v zanedbatelné míře v odolnosti vůči aquaplaningu nebo v jízdním komfortu. S tím ale musí řidiči na 18palcových pneu počítat. Cena se pohybuje na úrovni 4 470 Kč (rozměr 235/40 R18), případně 4 200 Kč za rozměr 245/40 R18.

Pokračování hodně zajímavých výsledků testů pneumatik najdete ZDE.

Související

Letní pneumatiky

Dnes končí povinnost mít zimní pneumatiky, řidiči by ale zatím přezouvat neměli

Motoristům dnes končí povinnost mít na autě zimní pneumatiky. Podle Besip by však řidiči neměli přezutí na letní gumy, které mají jiné vlastnosti než ty zimní, zbytečně uspěchat. Stále totiž přetrvává riziko mrazů, které by mohly motoristy na silnicích překvapit. Vhodná doba pro přechod na letní pneumatiky je podle expertů v případě dlouhodobých teplot nad sedm stupňů. V takovém případě by zase řidiči neměli otálet s přezutím auta. Dnes o tom informoval Besip.

Více souvisejících

pneumatiky

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy