Nová Kia Venga získala prestižní cenu za design

Praha - Ještě dříve, než byl vůbec spuštěn její prodej, může se nová Kia Venga těšit z jednoho z nejprestižnějších mezinárodních ocenění za design.

Novinka v segmentu malých MPV získala cenu “iF product design award”, která posuzuje nejen samotnou kvalitu designu, ale také řadu dalších aspektů včetně dílenského zpracování, úrovně inovací a také ohleduplnost k životnímu prostředí. Mezinárodní odborná porota ocenila pro rok 2010 kompaktní Vengu, která zcela nově definuje pojem malé MPV.“Malá MPV jsou funkční a praktické vozy.” vysvětluje šéfdesigner Kia, Peter Schreyer. "S novou Vengou jsme navrhli automobil, který uspokojí praktické požadavky evropských zákazníků a současně bude žádoucí a bude potěšením ho nejen řídit.”“Venga znovu vzbudí zájem u zákazníků v segmentu malých MPV, tím, že určuje nová měřítka ve své třídě. Prestižní „iF product design award“ je vítaným oceněním úspěchu naší designové strategie” doplňuje Peter Schreyer.Od doby, kdy byla v roce 1953 poprvé cena IF product design vyhlášena, je udělována pravidelně a stala se jednou z nejvíce uznávaných cen za excelentní design. Ocenění má svůj původ v produktovém designu a vyzdvihuje “velmi dobrý technický design”. Toto ocenění je udělováno Hannoverským výstavištěm a nyní patří k největším a nejvýznamnějším designovým cenám na světě. Pro rok 2010 bylo dohromady přihlášeno 2,486 produktů v celkem 16 různých kategoriích. Cenu v kategorii “Dopravní design”, která zahrnuje automobily, lodě, vlaky a letadla, vyhrála nová Kia Venga.

Oficiální udílení cen IF product design probíhá tradičně v první den veletrhu CeBIT, největší výstavy IT technologií. Kia Venga obdrží toto ocenění 2. března 2010, v den začátku již zmiňovaného CeBITu. Od tohoto dne budou všechny oceněné produkty vystaveny v Hannoverském výstavním centru. Představení těchto produktů zde bude probíhat až do srpna roku 2010 a očekává se, že ho shlédne vice než 250.000 návštěvníků.Kia Venga, která se začala vyrábět v Nošovicích počátkem listopadu, bude v nabídce se sedmi motory: dva benzínové a pět dieselových, které dosahují výkonů od 75 do 128 koní. Jednou z nejvíce ekonomických variant bude bezesporu verze s motorem 1,4 CRDi vybavena systémem ISG (Idle stop&go). Tento motor produkuje pouze 117 g/km CO2 a může se pochlubit spotřebou 4,5 litru nafty na 100 km.Venga dosahuje celkové délky 4,068 mm a pyšní se velkorysým zavazadlovým prostorem o obsahu 1,253 litrů. Tohoto objemu bylo docíleno hlavně díky dvouúrovňové podlaze a posuvným zadním sedadlům. Kia Venga bude v prodeji s unikátní 7letou zárukou.Oficiální představení a zahájení prodeje na českém trhu proběhne v pátek 11. prosince 2009.

Související

‚Movement that inspires‘ – Kia představuje nové záměry značky a strategii do budoucna

Nové logo, nová strategie: Kia představuje záměry značky a budoucnost

Kia prostřednictvím speciální digitální prezentace oznámila podrobnější informace o nových záměrech značky a ambicích do budoucna. Vedle nového sloganu značky ‚Movement that inspires‘ dnes Kia odhalila nové podrobnosti strategie, jejímž prostřednictvím firma překročí hranice odvětví výroby vozidel s cílem vytvářet řešení trvale udržitelné mobility pro zákazníky.

Více souvisejících

kia

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 2 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 3 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy