Nový elektromobil Peugeot iOn jde na dračku!

Brusel - Na nový elektromobil značky Peugeot iOn jsou tisíce objednávek. Dohody o nákupu těchto elektrických vozidel a rozvoje služeb podepsala v Bruselu automobilka Peugeot se společnostmi Veolia a Greenwheels, píše ve svém čtvrtečním vydání Deník.

Partneři zároveň přistoupili k evropskému projektu EVA. Toto sdružení čítá 23 evropských měst, automobilové konstruktéry, dodavatele elektrické energie v řadě zemí i výzkumné instituty.

"Již bylo přijato více než 2000 rezervací elektrického vozu Peugeot iOn, který bude na trh uveden v říjnu 2010," uvedla mluvčí Peugeotu v ČR Radka Matthey. Elektromobily by měly již za pět let tvořit až tři procenta evropského trhu s automobily.

"Tento projekt je v souladu s trendy dalšího vývoje společnosti Veolia v oblasti elektrických vozů a udržitelné mobility," uvedl generální ředitel společnosti Veolia Transport Cyrille du Peloux. Veolia je světovou jedničku v přepravě osob a služeb mobility.

Nizozemská společnost Greenwheels chce využít elektrické vozy iOn k poskytování služeb sdílení automobilů.

Související

Peugeot představil nové logo

Peugeot představil nové logo značky

Nejstarší stále fungující automobilová značka na světě potvrzuje svou osobnost a charakter novým logem. Otevírá se tak nová stránka v její historii.
peugeot

Nový automobilový gigant? Evropská komise má obavy ze spojení PSA a FCA

Evropská komise (EK) se obává, že americko-italská automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzská PSA budou mít po svém spojení vysoký podíl na trhu s malými dodávkami. Bude proto zřejmě chtít ústupky, aby fúzi v hodnotě 50 miliard USD (1,2 bilionu Kč) schválila. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedla agentura Reuters.

Více souvisejících

peugeot

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy