TEST: Škoda Rapid 1.6 TDI Style: Když nechcete Fabii

Líbí se vám stávající modelová nabídka Škody Auto, ale Fabia je pro vaší rodinu moc malá a na slušně vybavenou trojkovou Octavii nemáte dostatek financí? Pak by mohl být řešením model Rapid. Ten se vklínil mezi oba bestsellery a nabízí optimální volbu pro ty, co chtějí něco mezi. Jak si v testu vedl exemplář se 115koňovou naftovou "jednašestkou"?

Design

Škoda Rapid je ve své moderní podobě (existuje její legendární dvoudvéřový předchůdce) s námi již slušnou řádku let a tak se ani jí nejvyhnuly některé drobné změny. Například víčko palivové nádrže se uzamkne automaticky spolu s dveřmi, což u prvních Rapidů nebylo možné. Po vizuální stránce ale zmiňme například LED diody denního svícení v prostoru pro přední mlhové světlomety.

TEST: Stačí Rapidu nový naftový tříválec z trojkové Fabie?

Při celkovém pohledu na vůz pak tady máme klasického Rapida s karoserií liftback. Denně jich potkáte na silnici alespoň pět a námi testovaný kousek se chlubil pořádnou výbavou Style. Díky ní Rapid nazouval hezká litá kola o rozměru 17 palců a v modelovém roce 2017 je možné mít vůz s LED osvětlením zadní registrační značky, nebo s parkovací kamerou s vlastním ostřikovačem.

Interiér

Kabina Rapidu je trošku logicky podobná současné Octavii před faceliftem. Menší a levnější model se však projeví svým zpracováním hned po usednutí. Plasty ve dveřích a na palubní desce jsou tvrdé, volant v našem exempláři nevypadal zrovna dvakrát moderně a utopená řadící páka nás iritovala snad u všech testovaných Rapidů.

Naopak zpracováním jednotlivých dílů interiéru škodovka ukazuje, že i tady to jde pořádně. A jelikož auta s logem Škoda Auto patří k premiantům své třídy v oblasti prostoru, asi nejde nezmínit fakt, že Rapid liftback nabídne dostatek místa pro čtyři vzrostlejší dospělé osoby. V žádném směru zde nikdo z posádky nestrádal. V kruté zimě pak měla hodně práce i automatická klimatizace Climatronic, která nestíhala odmlžit všechna okna ve voze, takže její plný chod byl při plném zatížení vozu takřka denním chlebem.

Zajímá vás zbytek testu nejsilnějšího naftového Rapidu? Jeho pokračování najdete v tomto odkazu.

Související

První skici nového městského SUV Škoda Kamiq

Škoda Auto v potížích? Provozní zisk loni klesl o téměř 15 procent

Provozní zisk automobilky Škoda Auto se loni navzdory růstu tržeb snížil o 14,6 procenta na 1,4 miliardy eur (35,9 miliardy Kč). Uvedla to dnes mateřská společnost Volkswagen v tiskové zprávě o hospodaření svých značek. Pokles provozního zisku byl podle firmy způsoben zejména nepříznivým vývojem měnových kurzů, negativními vlivy přechodu na nový systém testování emisí WLTP, růstem personálních nákladů a výdaji souvisejícími s novými produkty.
Škoda Rapid Spaceback

Česká Škoda Rapid sveze papeže Františka

Dublin - Automobilka Škoda je oficiálním partnerem nadcházejícího Světového setkání rodin 2018 v Dublinu. Jeden ze čtyř vozů Škoda Rapid bude příští sobotu vozit i papeže Františka.

Více souvisejících

Škoda Rapid

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy