Prohlídka zámku nemusí děti nudit

Zákupy – Máte-li dnes cestu kolem Státního zámku Zákupy, můžete si užít speciální noční prohlídku plnou strašidel. Jiným lákadlem zámku Zákupy jsou prohlídky s průvodkyní princeznou.

Na Státním zámku Zákupy na tuto sobotu připravili strašidelné prohlídky v podání Divadelního spolku Havlíček Zákupy. Celkem je naplánováno za tento večer sedm strašidelných prohlídek, z nichž první vyjde v 19 hodin večer. Ostatní budou následovat vždy po půl hodině, poslední pak tedy vychází na 22 hodin.

Pokud tento zámek nacházející se v okresu Česká Lípa nestihnete v sobotu navštívit a chtěli byste si ho prohlédnout tak, aby výklad zaujal i děti, na letní prázdniny jsou připraveny prohlídky s princeznou. Průvodcovský výklad je v tomto případě oživený o hádanky či plyšáky, které zaujmou děti.

Související

Zámek Zákupy

Tempo pokroku: Kdy a kde se u nás objevuje první zámecký výtah?

Velkolepě laděná schodiště patřila k hlavním prvkům zámecké reprezentace. Byla též jednou z hlavních vizitek majitele. Během 18. a 19. staletí nároky na reprezentaci narůstají a nejzámožnější jedinci hledají nové a unikátní způsoby, které by jednak umožnily větší komfort, ale též ukázaly jejich výsadní postavení. Mezi tyto prvky pokroku patří i uplatnění výtahu v zámeckých interiérech.
Medvěd hnědý, ilustrační foto

Zámek Zákupy přišel o medvěda, dnes by Medoušek oslavil 27. narozeniny

O svou oblíbenou atrakci - medvěda - přišel zámek v Zákupech na Českolipsku. Dnes by Medoušek oslavil 27. narozeniny, v zahradě zámku prožil většinu svého života. Měl ale vážné zdravotní problémy - trpěl artrózou kyčelních kloubů, která se navzdory léčbě rychle zhoršovala. Stále hůř se pohyboval, nepomáhala ani silná analgetika.

Více souvisejících

zámek Zákupy

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 2 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 9 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy