České aquaparky jsou nekvalitní a předražené!

Praha - Kdo chce navštívit český aquapark, musí si sáhnout poměrně hluboko do kapsy. Oproti těm zahraničním jsou nejen drahé, ale i menší a nekvalitnější. A tak se podle Lidových novin zvolna začínají dostávat do ztrát.

Zatímco pro Němce či Rakušany je návštěva aquaparku často součástí životního stylu, Češi do nich zavítají spíš svátečně. Důvodem je to, že ceny jsou u nás podobné jako v zahraničí, ale Němci vydělávají třikrát víc.Obrovský vodní komplex nedaleko Berlína - Tropical Islands - přijde dospělého na 600 až 700 korun na den. Čestlický Aquapalace stojí dospělého 650 korun. A je mnohem menší. Centrum Babylon v Liberci vyjde dospělého na 320 Kč, přitom podobně velký německý aquapark je o sto korun levnější.Proč jsou v zahraničí tak levné? Naši sousedé jsou zvyklí užívat si vodních radovánek častěji než Češi, proto mohou provozovatelé snížit ceny. A stejně jsou ziskoví. Čechy navíc také potrápila ekonomická krize, proto si dvakrát rozmýšlejí, jestli utratit tolik peněz za koupání. Mnozí dávají raději přednost klasickým koupalištím.Mnohá česká zařízení se proto podle Lidových novin dostávají do ztrát. Příkladem může být Aquapark Špindlerův Mlýn, do něhož loni zavítalo o 6 tisíc méně návštěvníků než v roce 2009."Zisk očekáváme stále nižší, a to i z důvodu neustále se zvyšujících nákladů na energie a daně," řekl LN vedoucí aquaparku Petr Doubrava.Vyražte na Slovensko či do RakouskaMnohá zařízení jsou ve ztrátách již nyní a města je často musí dotovat. Pro Čechy, kteří bydlí blízko hranic, chtějí si užít koupání a nestačí jim obyčejný bazén, je totiž mnohem lákavější zajet si do sousední země.V Německu mohou kromě zmiňovaného Tropical Islands zajet například do aquaparku Erlebnisbad Aquafit - Waldmünchen, který leží jen 5 kilometrů od hranic, poblíž Domažlic. Celodenní vstupné je pro dospělého 233 korun, celodenní rodinné dokonce jen 485 korun (20 eur). Zařízení nabízí kondiční bazén, zábavní bazén s atrakcemi či kanál s divokou vodou.V Rakousku si můžete vybrat také ze dvou komplexů nedaleko hranic. Nově otevřený EurothermenResort Bad Schallerbach leží 80 km od hranic, blízko Lince. Kromě skluzavek a tobogánů nabízí dokonce i 5D kino.Therme Laa - Laa an der Thaya leží pouze 2 kilometry od českých hranic a je dostupný zejména pro Jihomoravany. Za den zaplatí 517 korun dospělý a 323 korun dítě. A pokud máte zrovna narozeniny, máte vstup zdarma.Vykoupat se vyplatí jet i na Slovensko. Tatralandia leží u Liptovského Mikuláše, dospělého vyjde na 460 korun za den, děti, studenty a důchodce na 388 korun. Užívat si podle informací LN můžete v 9 celoročních a 5 letních bazénech, řádit na 30 tobogánech a navíc se můžete v areálu i ubytovat.

Související

Ilustrační foto

Chystáme demonstraci. Havlíček lže, žádnou podporu nemáme, chtějí nás pohřbít, říká šéf bazénů

Jsou připraveni vyhlásit občanskou neposlušnost, neboť už jim došla trpělivost. Předseda představenstva Asociace bazénů a saun Pavel Košnar tvrdí, že vláda jejich sektor naprosto ignoruje a kromě programu Antivirus, který je určen na mzdy pro zaměstnance, nemají provozovatelé vůbec na nic nárok. „Ministr Havlíček je jak zaseknutá deska a neustále tvrdí a opakuje, že nejsou peníze. Zatímco v gastronomii se podpora navyšuje, nás chce kabinet pohřbít. Proto připravujeme demonstraci před úřadem vlády, aby se nás také všimli,“ říká pro EuroZprávy.cz Pavel Košnar.

Více souvisejících

aquapark

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy