O evropskou helicoptershow v Hradci Králové je obrovský zájem

Hradec Králové – Letošní dvanáctý ročník European Helicopter Show budí velkou pozornost nejen v České republice, ale i v zahraničí. Ve dnech 9. – 11. května 2013 přiletí do Hradce Králové stovky odborníků na letectví a vrtulníkovou techniku, aby si v rámci evropské vrtulníkové výstavy a show vyměnili zkušenosti a podepsali kontrakty na další roky v řádech stovek milionů korun.

„Ten zájem je skutečně obrovský. Máme dopředu vyprodaná všechna místa a stánky pro vystavovatele. Letos do Hradce přiletí firmy a letci skutečně z celého světa," potvrzuje obrovský zájem o vrtulníkovou techniku hlavní pořadatel Daniel Tuček ze společnosti DSA.

„Každý den se nám hlásí také piloti z Česka i zahraničí, kteří chtějí do Hradce přiletět vlastními vrtulníky. Na královéhradeckém letišti by tak mělo být k vidění přes sto strojů," dodal Daniel Tuček, který sám předvede na vrtulníkové show několik novinek.

Největším lákadlem jsou zásahy vrtulníků

Čtvrtek a pátek (9. - 10. května) bude na letiště probíhat výstava vrtulníků a letecké techniky. K vidění budou vrtulníky, letouny, produkty a služby z následujících sektorů jako jsou letecká záchranná služba, privátní a obchodní přeprava, prostředky pro průzkum, policejní činnost a armádu nebo vrtulníky určené k hašení požárů.

Sobota 11. května již tradičně patří vrtulníkové show, kterou zahájí letová ukázka 12ti vrtulníků. Následně jsou připraveny ukázky zásahu při živelných katastrofách, hromadné autonehodě, nebo při transportu raněných z nebezpečné oblasti.

Největším lákadlem letošního ročníku však je ukázka vrtulníku Cobra Red Bull AH1, který je nejpoužívanějším vojenským vrtulníkem na světě. Díky několikaleté práci budou v Hradci Králové přítomni dvě tyto vrtulníkové legendy. V rámci sobotního programu je naplánován i evropský slet vírníků nebo ukázky nejlepšího současného leteckého akrobat Martina Šonky, pilota českých gripenů.

European Helicopter Show Vrtulník Cobra AH1 Red Bull

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 48 minutami

před 57 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy