Kraus promluvil o problému, který se dotýká všech Čechů. Je to hrůza, jak to u nás chodí, stěžoval si

Praha - Moderátor a bavič Jan Kraus si ve své show postěžoval na stát a české úřady. Popisoval, jak i v dnešní době plné technologií některé úřady fungují jako před 100 lety. Vše ilustroval na jednom svém zážitku.

Kraus na začátek své show mluvil o tom, že světu vládnou technologie, IT či internet a mobily. To ale podle něj končí ve chvíli, kdy jde o stát. „Řeknu vám, co se mi přihodilo. Asi před třiceti lety jsem se přestěhoval. Někdo mi vysvětloval, že nemusím nic dělat a že stát si to, když změním bydliště, všude změní. To se tak úplně nepovedlo,“ přiznal s tím, že je to už dlouhá doba a že tenkrát technologie ještě tolik rozvinuté nebyly.

„Ale když mám všude třicet let u živnostenského listu bydliště, kde jsem před těmi třiceti lety bydlel, tak jsem si řekl, že si to půjdu změnit, když to není schopen udělat stát, Protože kamkoliv přijdu, tam chtějí, abych řekl IČO, DIČo, rodné číslo, občanku, děti, manželky, prostě všechno. Všude všechno nadiktuju, oni to všechno dají do počítače – a pak to asi dají do koše. Protože kamkoliv přijdu, tam to po mě zase všechno chtějí. Někdy pošlou i formulář, kam se musíte trefovat do těch políček. Tak jsem si řekl, že se nedá nic děla a že tam musím zajít,“ popisoval své peripetie moderátor.

Zavolal proto na svůj obecní úřad. „Mě zaujala už ta paní, řekla, že můžu přijít v pondělí nebo ve středu 'jako' všichni. Já jsem jí chtěl říct: I my knížata musíme chodit v pondělí a ve středu? Ale asi podle mého krásného hlasu poznala, že jde o někoho výjimečného, tak zdůraznila, že musím přijít 'jako všichni'. Tak jsem přišel jako všichni v pondělí v poledne, protože jako všichni mám dost práce. Řekl jsem si, že oželím oběd a že mě to nezabije, že jeden vynechat můžu,“ vysvětloval Kraus.

„Přišel jsem tam, byla tam velmi milá paní. Řekl jsem jí, že potřebuju změnit svoje bydliště. Ona mi řekla, že se podívá do systému. Čekali jsme 10 minut, systém nabíhal, pak to naběhlo a ona mě našla. Na moje gusto to bylo pomalu, nicméně se jí podařilo mě najít, což mě potěšilo. Změnili jsme adresu a když jsme byli u konce, řekla mi: 'Blbý je, že má teď pokladna zavřeno'. Já jsem se zeptal proč a ona mi řekla, že za ten úkon se musí zaplatit 100 korun a dokud to nezaplatíte, tak není možné úkon dokončit. A pokladna má prý zavřeno, protože mají oběd od dvanácti do jedné. Tak jsem jí říkal, že já jsem oběd oželel a nevěděl jsem, že oni oběd drží, protože bych si ho jinak býval dal taky,“ postěžoval si Kraus,

Pokladna tedy otevírala v jednu. „Já jsem se zeptal: 'Pak to zaplatím a bude všechno v pořádku?' A ona řekla, že ano, že jí přinese potvrzení o zaplacení a ona to dokončí. Ptal jsem se, kde je pokladna a ona ukázala na dveře asi osm metrů od ní. Tam jsem čekal do jedné, byli jsme tam dva. V jednu hodinu jsem to zaplatil, pak jsem těch osm metrů přenesl potvrzení a ona řekla, že je to vyřízeno. Přátelé, to je 100 let dozadu,“ dodal Kraus.

Související

Více souvisejících

Jan Kraus úřady

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Počasí

Počasí: V Česku udeří silné bouřky, varovali meteorologové

Česko v pátek opět zasáhnou silné bouřky, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek na sociální síti. Doprovázet je budou zejména přívalové srážky, napršet může kolem 50 milimetrů. Meteorologové také rovnou varovali, že bouřky udeří také o víkendu.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Ptačí chřipka se dál šíří na lidi. Austrálie hlásí první případ, USA druhý

Ve Spojených státech byl od konce března potvrzen druhý případ ptačí chřipky u člověka po kontaktu s infikovanými dojnicemi. Oznámilo to ve středu americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), píše agentura Reuters. V Austrálii potvrdili první případ přenosu subtypu viru ptačí chřipky A(H5N1) na člověka. Došlo k němu v nejmenším a nejhustěji obydleném státě Viktorie, informovala ve středu televize ABC News

před 4 hodinami

před 4 hodinami

V Praze 4 se srazil autobus s nákladním vozidlem. (23.5.2024) Prohlédněte si galerii

Nehoda autobusu MHD v Praze. Dvanáct zraněných, vyhlášen traumaplán

K vážné nehodě autobusu městské hromadné dopravy došlo ve čtvrtek ráno v Praze. Několik lidí utrpělo zranění při srážce autobusu s nákladním autem. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému, vyhlášen byl traumaplán prvního stupně. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Adriana Mašková a Filip Blažek Prohlédněte si galerii

StarDance 2024: Česká televize oficiálně představila soutěžní páry

Třináctá řada populární televizní show StarDance odstartuje v říjnu. Česká televize ve čtvrtek představila taneční páry, které budou usilovat o titul krále či královny tanečního parketu. ČT už dříve odhalila, že v nové řadě se představí například herec Filip Blažek či zpěvačka Lucie Vondráčková. 

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

Rusko, Kreml

Rusko z vládního webu vymazalo změnu hranic v Baltském moři

Návrh ruského ministerstva obrany na revizi námořních hranic Ruska na východě Baltského moře byl ve středu odstraněn z vládního portálu, kde byl zveřejněn. Tento návrh vyvolal zmatek a obavy mezi členskými zeměmi NATO, jako jsou Finsko, Švédsko, Litva a Estonsko, uvedla agentura Reuters.

včera

včera

včera

Volby ve Velké Británii

Britské parlamentní volby mohou být už za pár týdnů, tvrdí média

Britové si budou volit nové složení parlamentu už v červenci, píší dnes tamní média. Uvedl to například deník Guardian. Podle informací televize ITV se má hlasovat 4. července. Očekávalo se přitom, že volby proběhnou nejdříve na podzim. Premiér Rishi Sunak ve středu řekl, že volby budou v druhé polovině roku.  

včera

včera

včera

včera

Český turista zemřel při pádu ve Vysokých Tatrách. Chtěl se dostat na Gerlach

Ve Vysokých Tatrách na Slovensku v úterý zahynul třiačtyřicetiletý český turista, informovala agentura TASR s odkazem na tamní Horskou záchrannou službu. Muž zemřel při pádu během výstupu na Gerlachovský štít. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy