Jezděte opatrně. Silnice silně namrzají, na Zlínsku je kalamita

Olomouc/Zlín - Na rozbředlý nebo namrzlý sníh si dnes musí dát pozor řidiči v horských oblastech Olomouckého kraje. Komplikace na cestách ale mohou nastat i v jiných regionech, především na Zlínsku.

Sněhové přeháňky ráno zasáhly především Jesenicko a Šumpersko, kde hlavní silniční tahy po chemickém posypu pokrýval rozbředlý sníh. Inertně udržované vozovky jsou ve vyšších polohách namrzlé. Sněhové přeháňky byly ráno také na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku, kde byly ale silnice zpravidla holé a vlhké. Jeden člověk byl ráno zraněn při srážce dvou osobních automobilů u Loučky na Přerovsku. Při nehodě osobního automobilu v Plumlově na Prostějovsku se zranila jeho řidička.

"Kolem Zlína stále máme problémy. Všechna technika je v terénu, ale stojí se v kolonách a je to pomalé," řekl ČTK před 9:00 výrobní náměstek Správy a údržby silnic Zlínska David Polášek.

Na Vsetínsku napadlo podle jednatele Správy a údržby silnic Valašska Jaromíra Kořistky do pěti centimetrů sněhu. "Hned se vyjelo, od noci je venku devět sypačů. Chemicky udržované cesty jsou mokré se zbytky sněhové kaše, zbylé se udržují inertním posypem," řekl ČTK Kořistka. Podle krajské policejní mluvčí Lenky Javorkové policie v kraji eviduje od 4:00 asi dvě desítky dopravních nehod.

Sněžení způsobilo od 6:30 komplikace i ve zlínské MHD. "Zejména v kopcovitém terénu v okrajových částech Zlína se silniční provoz výrazně zpomalil nebo zcela zastavil. To mělo dopad i na naše linky MHD," uvedl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Pavel Nosálek. V kolonách vozidel uvízly i autobusy a trolejbusy.

Problémy v dopravě dnes řešila také krajská rada, která si pozvala ředitele společnosti Ředitelství silnic Zlínského kraje. "Ten dnešek jsme mu vytkli, zdálo se nám, že dostatečně dobře meteorologické stanice hlásily dopředu, co přijde. My všichni jsme to věděli, jen dotyčné organizace byly opět překvapeny. Pevně věříme, že se to příště už nestane," řekl dnes novinářům hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL).

V Pardubickém kraji se vyskytují sněhové přeháňky. Kvůli teplotám pod bodem mrazu zůstává někde sníh i na vozovkách. Sněhové přeháňky silničáři hlásí z oblasti Hlinska, Litomyšle, Lanškrouna, Moravské Třebové, Ústí nad Orlicí, Skutče, Svitav, Vysokého Mýta a Žamberka. Na Moravskotřebovsku zůstává na silnících druhé a třetí třídy slabá vrstva nového sněhu.

Dnes bude oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Na severu a severovýchodě oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, v Jeseníkách a Beskydech četnější, večer slábnutí srážek. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -6 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku přechodně čerstvý vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, v Jeseníkách a Beskydech místy sněhové jazyky. Vítr večer částečně zeslábne.

V úterý bude jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle nízká oblačnost, informuje chmi.cz. Na horách na severu a severovýchodě oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Ve středu má být skoro jasno až polojasno, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti a později odpoledne a večer místy sněžení, v polohách pod 300 m déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Slabý, během dne mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Související

Přestavba dvou křižovatek u Úval u Prahy

Přestavba dvou křižovatek u Úval u Prahy

Byla zahájena přestavba stávající křižovatky silnic I/12 a II/101 u Úval. Vedle toho ŘSD přestaví i křižovatku silnic II/101 a III/1214 (ul. Pražská) vedoucí do Úval. Obě křižovatky leží blízko sebe a vzájemně se ovlivňují, proto budou přebudovány na jeden celek. Informaci redakci serveru EuroZprávy.cz poskytlo ŘSD.

Více souvisejících

Silnice doprava Počasí

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 10 minutami

před 51 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy