Rohlik.cz otevřel v P3 Prague Horní Počernice své druhé pražské distribuční centrum

Jeden z největších e-shopů s potravinami v Česku pokračuje v expanzi. Rohlik.cz nyní obsluhuje rychle narůstající počet zákazníků i z nového distribučního centra v P3 Prague Horní Počernice, což ocení především domácnosti z východní části Prahy a jejího okolí. S velkým objemem zakázek a rychlostí odbavení pomůže i zapojení automatizace.

„E-commerce v současné chvíli patří k nejperspektivnějším odvětvím a jsem moc rád, že Rohlik.cz zahájil distribuci z našeho parku právě v době, kdy je tolik zapotřebí,“ říká Daniel Kubizňák, ředitel pronájmů a vývoje v P3. Na nové adrese si Rohlik.cz pronajal 10 000 m2 v nově postavené hale, která mimochodem dovršila výstavbu jednoho z největších průmyslových parků u nás. Jeho poloha s napojením na D10 i centrum města je pro rychlé zásobování ideální.

„Naše kapacita se postupně zvýší na dvounásobek, čímž Rohlik.cz pokryje nárůst objednávek jak z Prahy, tak z dalších měst v Čechách,“ říká Aleš Malucha, provozní ředitel Rohlik.cz. Firma v novém distribučním centru využila to nejlepší, co se jí osvědčilo v původním skladu v Liboci, a zároveň vyzkouší celou řadu novinek. Předně větší zapojení automatizace. „Stroje a technika pomůžou už při vychystávání zboží i přípravě rozvozových tras. To se doposud děje ručně a je to kapacitně náročné,“ vysvětluje Aleš Malucha. V plánu je využívání systémů goods to man, které přivezou zboží za skladníkem, místo toho, aby skladníci obíhali jednotlivé regály. Následovat bude automatická konsolidace, kterou už Rohlik.cz testuje v Liboci.

Rohlik.cz je důkazem, že v oblasti potravin může on-line prodej potravin směle konkurovat kamenným obchodům. Byla by však chyba myslet si, že se prodejní plocha jednoduše přemístí do skladu. Jeho uspořádání se musí nutně uzpůsobit sortimentu. „Zázemí pro e-shop má svá specifika, tím spíš, když se jedná o potraviny. Při rozmísťování regálů je potřeba myslet na spoustu faktorů, vedle provozních toků je to hlavně světlo, ventilace a teplota, zejména v kontextu chlazeného a mraženého zboží. K tomu všemu je nutné připočítat zcela zásadní prostor pro vychystávání zboží a přípravu k distribuci,“ vysvětluje Daniel Kubizňák. Rohlik.cz rovněž plánuje vlastní pekárnu a nářezové centrum.

Čas na důmyslné promyšlení vnitřního uspořádání získal provozovatel e-shopu s potravinami díky tomu, že si halu pronajal ve velkém předstihu. „Už loni jsme si uvědomili, že pokud chceme růst, musíme zásadně rozšířit kapacitu. Vzhledem k tomu, že původní distribuční centrum máme v západní části Prahy, hledali jsme lokace na východě. Potřebovali jsme rozlohu alespoň 10 000 m2 a na přelomu roku se právě dokončila nová hala v P3 Prague Horní Počernice. Pronajali jsme si ji už v předstihu, protože jsme o tak velké a dobře dostupné prostory skutečně stáli,“ potvrzuje Aleš Malucha. S prvními závozy nákupů zákazníkům se začalo na podzim. Pronájem zprostředkovala 108 Agency.

P3 Prague Horní Počernice patří s rozlohou 40 hektarů k největším a zároveň nejmodernějším průmyslově logistickým parkům. Díky skvělé poloze mezi D10 a pražským okruhem je oblíbený mezi e-commerce společnostmi, dobrá dostupnost městské hromadné dopravy nahrává také výrobním firmám. Blízké obchodní centrum na Černém mostě zvyšuje atraktivitu parku pro firmy z oblasti retailu, mnohé z nich si zde zřídily i své showroomy. Největšími nájemci parku jsou společnosti Alimpex Food, Alza, Coca-Cola, MailStep, Footshop, HP Tronic, IKEA, Mall, MD logistika, Sécheron Tchequie, Petcenter, PNS, RTR a Wavin Ekoplastik.

Související

Zemědělci přijeli do Prahy na protestní akci. (19.2.2024)

Rohlík končí spolupráci s Jandejskovou firmou. Zmiňuje miliardové dotace

Online supermarket Rohlik.cz v souvislosti s pondělním protestem zemědělců v Praze končí spolupráci se společností Rabbit CZ jednoho z organizátorů dnešní akce Zdeňka Jandejska. Firmě se nelíbí metody, které protestující zvolili. Zmínila také, že Jandejsek dostal na dotacích přes dvě miliardy korun. 

Více souvisejících

Rohlik.cz

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy