Poradna

Související články:

Firmy, ilustrační foto

Nemocenská pro živnostníky? Tři možnosti, jak se pojistit

Praha - Podobně jako v mnoha dalších oblastech, i v případě nemoci se musejí živnostníci spoléhat sami na sebe, aby si kompenzovali výpadek pravidelných příjmů. Na rozdíl od zaměstnanců nemohou automaticky počítat s žádnou nemocenskou podporou vyplácenou zaměstnavatelem a později státem. OSVČ mají v podstatě tři možnosti, co podniknout, aby nezůstaly bez prostředků, když jim nemoc, obzvlášť ta dlouhodobá, nedovolí pracovat. Každá z variant předpokládá, že začnou jednat v předstihu ještě dříve, než onemocní.
Egypt, ilustrační fotografie

Jaká je bezpečností situace v nejoblíbenějších destinacích?

Praha - ERV Evropská pojišťovna před začátkem letní sezóny zanalyzovala na základě informací ze sítě svých Euro-Center, zastupitelských úřadů a centrál cestovního ruchu bezpečností rizika v Egyptě, Tunisku, Turecku a Řecku. Průvodce bezpečnou dovolenou dává Čechům přehled o aktuální situaci a opatřeních v turisticky nejvyhledávanějších destinacích. I přes teroristické útoky totiž čeští turisté do těchto míst jezdí, i když v menší míře než v minulých letech.
Egypt, ilustrační fotografie

Bez cestovního pojištění se poklidná dovolená může změnit v adrenalinový zážitek. Jak se orientovat při jeho výběru?

Praha - Při plánování dovolené jsme rok od roku poučenější. „Většina českých turistů cestujících do zahraničí už bere sjednání cestovního pojištění jako samozřejmost a uvědomuje si, že by nečekané zdravotní komplikace mohly jejich dovolenou nepříjemně prodražit,“ uvádí Jan Vlček, obchodní ředitel Slavia pojišťovny. Navíc mnozí cestovatelé už byli nuceni v cizině vyhledat lékařské ošetření, takže si výhody cestovního pojištění měli možnost vyzkoušet na vlastní kůži.
Jaro je obdobím eurovíkendů. Kam vyrazit a na co dát pozor?

Jaro je obdobím eurovíkendů. Kam vyrazit a na co dát pozor?

Praha - S příchodem jara vyráží řada Čechů na krátkodobé zájezdy do zahraničí. Vzhledem k aktuální bezpečností situaci volí cestu autem do sousedních zemí České republiky. Zvýšený zájem je zejména o Slovensko. Podle MMR vloni Slovensko navštívilo 20 % Čechů.
Telefon, ilustrační fotografování

Kolik nás stojí volání na „osmičky“?

Praha - Když telefonní linka začíná osmičkou, máme pocit, že je zadarmo. Chcete po telefonu reklamovat fakturu za plyn, ohlásit pojistnou událost nebo získat informace o produktech své banky? Pozor, zadarmo to nebude, bezplatné je pouze předčíslí 800! Informuje dTest.
Lidé, ilustrační fotografie

Nezaměstnanost se nemění, tvrdí analytici

Praha - Nezaměstnanost v listopadu zůstala podle odhadů většiny analytiků oslovených ČTK na říjnových hodnotách, tedy na pomezí 7,1 procenta. V listopadu přitom podle ekonomů nezaměstnanost většinou roste kvůli ukončování sezónních prací.
Podnikejte podle svých představ

Podnikejte podle svých představ

PR článek - Tato výdělečná činnost není vhodná pro každého. Vyžaduje hodně tvrdé práce a množství hodin strávených v kanceláří, či za počítačem.
Ilustrační foto

Podvodníci vám takto mohou ukrást nemovitost

Praha – Přestože nový občanský zákoník ukládá povinnost Katastrálnímu úřadu zaslat majiteli dopis při podání i provedení vkladu do katastru nemovitostí, majitelé se cítit bezpečně nemohou. Spoléhat se pouze na to, že v případě změny přijde dopis, není dostatečná ochrana majetku. Pokud někdo chce ukrást nemovitost, falšuje plné moci a notářské ověření podpisů, nemá problém zařídit si přesměrování pošty tak, aby zmíněný dopis vyzvedl sám.
Obchodní domy, ilustrační fotografie

Jak ušetřit při nakupování v supermarketech?

Praha - Pravidelné nákupy, to známe všichni. Věci v košíku se hromadí a u pokladny přijde šok. Zase to stojí daleko více, než jsme původně počítali. Můžou za to fígle obchodních řetězců…
Moderní interiér

Bydlení nás stojí hodně

Praha - Přemýšleli jste už nejednou nad náklady na bydlení? Pak určitě víte, že značná část jde především na elektřinu, teplo a vodu. Tyto paušální výdaje není snadné ovlivnit natolik, aby Vám každý měsíc zůstávalo pár korun.
Podnikejte ve výrobní oblasti

Podnikejte ve výrobní oblasti

Praha - V posledním období se podnikání daří, avšak mnoho firem je zaměřených na obchod, internet a služby. Tyto jsou většinou malé, a tedy i pokud jsou v našem okolí, hodně o nich nevíme.
Všeobecná zdravotní pojišťovna

VZP dá dětem 1.000 korun! Co musíte udělat?

Praha - Až tisícovku mohou ušetřit rodiče dětí, které jsou pojištěné u VZP a o prázdninách se chystají na tábor, kde budou mít dostatek pohybu. Nabídka se přitom týká i těch rodičů, kteří už za tábor zaplatili kdykoliv od začátku letošního roku. VZP tím chce podpořit děti ve zdravém životním stylu, ke kterému pravidelný pohyb bezpochyby patří, informoval mluvčí pojišťovny Oldřich Tichý.
Šílená vedra: Firmy jsou povinné podávat zaměstnancům tekutiny

Šílená vedra: Firmy jsou povinné podávat zaměstnancům tekutiny

Praha - Stále více společností v České republice zajišťuje svým zaměstnancům pitný režim pomocí balených neperlivých vod či tekutin v plastových barelech. Náklady na zajištění pitné vody touto formou totiž přináší zaměstnavatelům kromě splnění zákonné povinnosti i značné daňové úlevy. Podle odborníků tak může středně velká firma ušetřit za rok až 30 000 korun.
Povodně červen 2013 - Nábřežní ulice Na Františku je od pondělní noci pro vozidla uzavřena

Lidé, kteří se kvůli povodni nedostanou do práce, mají nárok na volno

Praha - Povodeň často znamená, že se lidé nedostanou do práce. Dochází k přerušení dopravního provozu, je třeba uklidit následky velké vody a vyřídit si osobní věci, které souvisejí s poškozením majetku - například musí jednat s pojišťovnou. Na tyto situace pamatuje zákon. Chrání zaměstnance i zaměstnavatele.

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

včera

včera

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

včera

včera

Na Ještěd se vrátí lanovka. Město schválilo její novou podobu, bude delší

Na Ještěd bude v budoucnu opět jezdit lanovka. Liberecké zastupitelstvo ve čtvrtek schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy, která se před necelými třemi lety zřítila. Nová lanovka bude mít jednu kabinu na dvou lanech a prodlouženou trasu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy