VZP dá dětem 1.000 korun! Co musíte udělat?

Praha - Až tisícovku mohou ušetřit rodiče dětí, které jsou pojištěné u VZP a o prázdninách se chystají na tábor, kde budou mít dostatek pohybu. Nabídka se přitom týká i těch rodičů, kteří už za tábor zaplatili kdykoliv od začátku letošního roku. VZP tím chce podpořit děti ve zdravém životním stylu, ke kterému pravidelný pohyb bezpochyby patří, informoval mluvčí pojišťovny Oldřich Tichý.

Podle nedávného průzkumu se totiž ukázalo, že alespoň třikrát týdně sportuje 57 procent dětí, jen 14 procent dětí nesportuje vůbec nebo jen při školním tělocviku.

Oproti roku 2008 klesl na méně než polovinu počet dětí, které tráví u počítače více než dvě hodiny denně (v roce 2008 to bylo 64 procent, v roce 2012 už jen 27 procent).Cílem akce VZP je podpořit děti ve zdravém životním stylu, ke kterému pravidelný pohyb patří. Peníze mohou být vyplaceny i na příměstský letní tábor, kde děti stráví minimálně čtyři dny (nemusí být po sobě jdoucí).

Rodič nebo zákonný zástupce může o peníze žádat v případě, že tábor zaplatil kdykoliv od 1. 1. 2013 do 31. 7. 2013 a dítě se ho zúčastnilo do 31. 8. 2013. Žádost o příspěvek je možné podat do 10. 9. 2013 a lze ji vyřídit na kterékoliv pobočce VZP. Je třeba k ní přiložit originál platebního dokladu. Příspěvek se vyplácí v hotovosti nebo na bankovní účet žadatele (zákonného zástupce). O příspěvek v maximální výši 1 000 Kč je možno žádat jen jednou. VZP si vyhrazuje právo ukončit poskytování příspěvků po vyčerpání finančního limitu.

Související

Nemocnice, ilustrační foto

Negativní revers. Pacienti mohou léčbu doporučenou lékařem odmítnout

Lékař smí pacientovi poskytnout zdravotní služby v případě, že s nimi pacient souhlasí, jedná se o tzv. svobodný a informovaný souhlas. V případě, že pacient s léčbou nesouhlasí, má ze zákona právo ji odmítnout. Výjimku tvoří případy, kdy lze zdravotní služby poskytnout bez souhlasu. Za nezletilého pacienta rozhoduje zákonný zástupce a za pacienta s omezenou svéprávností soudem určená osoba (opatrovník). Upozornila na to VZP v tiskové zprávě.
Všeobecná zdravotní pojišťovna

V Česku roste počet lidí se zhoubným melanomem kůže. VZP začne prohlídky proplácet

Mezi pojištěnci VZP bylo vloni 16 175 pacientů, kteří se léčili s některým z typů zhoubného melanomu kůže. Pojišťovna za jejich péči zaplatila 566 milionů korun, téměř 90 % úhrad tvořila biologická léčba. Melanom je nejagresivnější typ nádoru kůže, jehož incidence, tedy počet nových případů, stále stoupá. VZP to uvedla v tiskové zprávě.

Více souvisejících

VZP

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 41 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy