Bydlení nás stojí hodně

Praha - Přemýšleli jste už nejednou nad náklady na bydlení? Pak určitě víte, že značná část jde především na elektřinu, teplo a vodu. Tyto paušální výdaje není snadné ovlivnit natolik, aby Vám každý měsíc zůstávalo pár korun.

Šetřit při nákupech potravin nebo se vzdát nepotřebností je mnohem snazší a tyto peníze jsou tak dostupnější. Úspora se tak promítne mnohem rychleji. V poslední době jsme si až příliš zvykli na půjčky, jistě pokud je to nezbytné a vyskytne se neočekávaná událost, na kterou potřebujeme větší obnos peněz, můžeme využít i tuto možnost. Vždy je však třeba oslovit několik společností a výběr dobře promyslet. Nabídky půjček jsou skutečně široké. Vyberte tu nejvýhodnější, abyste zbytečně nepřišli o své peníze.

Náklady na dům, či byt tvoří tedy značnou část našich výdajů. Šetřit s vodou můžeme rozumným zacházením. Například nádobí myjte v napuštěném umyvadle, nebo ji vypínejte pokud ji nepotřebujete. Tekoucí kohoutek během celého mytí zubů je enormní plýtvání, které si prostě nemůžete dovolit. Rozumné sprchování může také ušetřit, pokud dáváte přednost koupeli, spokojte se s menším množstvím vody. Elektřinu můžete ušetřit úspornými spotřebiči, zejména lednice, protože běží 24 hodin denně, za rok spotřebuje nemalé množství. Světlo je také nezbytné, avšak nesviťte zbytečně a dejte přednost úsporným svítidlům, i ty sníží spotřebu elektřiny. Nejnižší ceny najdete na internetu, navštivte e-shop se svítidly.

Na domě se dá ušetřit i na teple. A to zejména díky topení dřevem. Nejlepšího dodavatele vyberete na tomto odkazu. Zde je však na místě zamyslet se i nad úniky tepla. Nejen domy, ale i byty často zateplujeme. Vyžaduje to sice větší finanční obnos, avšak následná úspora pomůže ušetřit značnou část měsíčních nákladů na vytápění. Popřemýšlejte tedy i Vy nad zateplováním domu.

Související

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.
Byty

Český realitní trh krvácí. Experti pro EZ popsali, co nás letos čeká

Podle veřejně dostupných dat a informací se v roce 2023 v tuzemsku prodalo nejméně bytů a domů od roku 2015. Data říkají, že bytů se oproti roku 2022 prodalo o devět procent méně, domů pak až o 17 procent. O 19 procent se také propadl prodej chat a chalup. Může za nepříznivá data jen nižší výkon stavebnictví nebo o poznání horší poptávka či koupěschopnost zákazníků, anebo je na vině inflace? A souvisí nějak spolu všechny zmíněné veličiny?

Více souvisejících

Byty

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy