Jak by měli muži pečovat o svůj vzhled?

Praha - Pánové, určitě už chápete, že pečovat o svůj vzhled by mělo být samozřejmostí. Ty tam jsou doby, kdy jste chodili po ulicích zarostlí, neupravení a v nepasujících šatech. V současnosti už je kvalitní péče o vzhled dostupná. Stačí jenom, když každý den svému zevnějšku věnujete chvíli času a výsledky se dostaví velmi rychle.

Bez poradenství se neobejdeteSoučástí pravidelné péče o vzhled je samozřejmě i úprava vlasů. Možná si s ním úplně nevíte rady. Zkoušeli jste velmi krátký sestřih, nechávali narůst delší vlasy a v obou případech máte pocit, že to prostě není ono. Nepodařilo se vám dosud najít přijatelný kompromis v podobě účesu, který by vystihl vaši osobnost, a přitom byl snadný na každodenní úpravu. Náročný účes totiž není tím správný cílem. Pokud si ho nedokážete upravit sami doma svépomocí, ztrácí svůj smysl i ta nejpovedenější kadeřnická kreace, jakkoli může těsně po vytvoření na křesle zkušeného kadeřníka vypadat dokonale. Vy ale potřebujete nejenom pěkný, ale také praktický a lehce upravitelný účes.Naštěstí kadeřnictví Brno má tým, který vám dokáže poradit. Jeho kadeřníci pečlivě sledují současné trendy v pánské účesové tvorbě a dokážou vám navrhnout sestřih, který bude dobře vypadat, pasovat k vašemu obličeji a zohlední vaše vlasy i vaše možnosti v jejich běžné úpravě. Součástí poradenství přitom není jenom konzultace v oblasti výběru účesu, ale i doporučení vhodných přípravků pro váš typ vlasů.Padají vám vlasy?Pro spoustu mužů je v dnešní době bohužel velkým problémem vypadávání vlasů. Jeho příčin může být celá řada, například:

Dědičnost Nemoc a stres Věk Stravování a životní styl

Změna stravy pomůže

Výše uvedený výčet ukazuje, že řadu z nich bohužel nemůžete nijak ovlivnit. Dědičnost je jednou daná, věk také, stresu se nevyhnete a nemoci vás také mohou potkat. Výrazným způsobem můžete ovlivnit vlastně jenom poslední kapitolu, tedy stravování a životní styl. Špatná strava samozřejmě má vliv na kvalitu vlasů a jejich růst. Podepisuje se na nich změna stravování, například různé nárazové diety, ale i dlouhodobé diety jako třeba anorexie. Ovšem důraz na správnou výživu může situaci v oblasti vypadávání vlasů zlepšit. To se samozřejmě týká nejenom mužů, ale i žen. Dostatečný přísun vitamínů a změna jídelníčku pomůže.Domácí bělení zubů je levnějšíMít krásný běloskvoucí úsměv je dnes už samozřejmostí, zejména pokud pracujete v zaměstnání, kde máte řadu obchodních schůzek a pravidelně jednáte se zákazníky. Ovšem málokdo má od přírody takové zuby, aby se mohl bez zásahu zubního lékaře usmívat od ucha k uchu. Velkou pomocí jsou ale bělící pásky, které mají stejné složení, jako látky, jež používají zubaři pro bělení zubů. Přitom bělení zubů v ordinaci lékaře je finančně dost nákladnou záležitostí. Pomocí domácího bělení prostřednictvím pásků ale docílíte stejného efektu, jako při bělení pod dohledem zubaře. Mějte ale na paměti, že před bělením byste měli mít zuby ošetřené a neměly by se v nich vyskytovat kazy.Při akné pomáhá komplexní léčbaMladí muži, kteří nedávno prošli branou puberty, se často potýkají s nepříjemnými pupínky, které jim hyzdí pleť. Také se vám dělají na obličeji nepříjemné aknózní vřídky? Ten samý problém mohou mít i ženy. Navíc u některých lidí může být léčba akné celoživotní záležitostí. Stále se nemohou svých potíží zbavit. Nejlepší výsledky proto má léčba komplexní. Z čeho se skládá?

Z lokální léčby (použití krémů, chemického peelingu atd). Ze světelné léčby (lasery, IPL a LED terapie) Z celkové léčby (užívání léků jako hormony, antibiotika, deriváty vitamínu A a také psychoterapie).

Jedině celkový přístup přináší dlouhodobé výsledky.

Související

Proč si nechat zkontrolovat hladinu testosteronu v krvi?

Proč si nechat zkontrolovat hladinu testosteronu v krvi?

Nenechte se mýlit, sníženou hladinou testosteronu dnes trpí již muži kolem čtyřicátého roku věku. Na vině je genetická výbava, sedavý životní styl, nadměrný stres či některé léky. Nízká hladina tohoto hormonu pak dokáže pořádně znepříjemnit každodenní rutinu profesního i osobního života.
Ilustrační fotografie

Den otců: Kde se svátek vzal a proč se slaví dnes?

Česko dnes, podobně jako mnoho dalších zemí, slaví Den otců, svátek věnovaný oslavě a uznání otců a otcovských figur ve světě. Jde o příležitost vyjádřit svou lásku, vděčnost a ocenění k mužům, kteří jsou pro děti otcovskou oporou.

Více souvisejících

Muži komerční sdělení

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 35 minutami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 2 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 2 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 7 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Trump vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy