Kultura

Související články:

Mel Gibson natáčí nový film

Mel Gibson natáčí nový film z armádního prostředí Hacksaw Ridge

Nový Jižní Wales, Los Angeles - Produkce filmu Hacksaw Ridge začala, v Novém Jižním Walesu, v Austrálii, pod vedením Akademií oceněného režiséra Mela Gibsona, natáčet pravdivý příběh z druhé světové války o dobytí nechvalně proslulé Japonské pevnosti Hacksaw Ridge.
Ondřej Sokol, autor stand-up comedy Celebrity

Ondřej Sokol poodhalí soukromí českých celebrit

Praha - Ve Studiu DVA se 13. října od 19 hodin odehraje světová premiéra stand-up comedy herce a režiséra Ondřeje Sokola Celebrity. Nahlédne do intimního světa téměř všech umělců v České republice.
Legendární Alexandrovci v Praze

Alexandrovci v sobotu startují turné po 9 českých městech

Praha - Legendární mužský pěvecký sbor Alexandrovci vystoupí po dvou letech v České republice. 120 členné světoznámé těleso čekají bezmála vyprodané sportovní haly. Turné se zastaví v 9 městech a odstartuje v sobotu 10. října v Brně.
Svérázná policejní parta v čele s neústupným veteránem

Francouzská akce s jistou dávkou humoru: Nemilosrdní

Žánr akčních filmů prochází určitou proměnou. Stále častěji jsou nám servírovány zběsilé záběry a střihy, po nichž scény stěží dosahují jediné vteřiny. Nápravu hodlají zjednat zvláštní policisté, tentokrát z Francie.
Adéla Gondíková poprvé v Mamma Mia! (2. října 2015)

RECENZE: Mamma Mia - Kasovní trhák po česku

RECENZE - 2. 10. proběhlo v Kongresovém centru Praha představení Mamma Mia poprvé s Adélou Gondíkovou v roli „notorické nevěsty“ Tanyi. EuroZprávy.cz nechyběly u slavnostní premiéry.
Tahle Laputa má s bájným ostrovem společné jen představy

Filmová Laputa vám nabídne cestu odnikud nikam

Máte hodinu a půl čas? Pak můžete navštívit jednu vzhledově neobvyklou, co do konzumace běžnou kavárnu bájného jména, kde vás přivítá Johanka, jejíž život jakoby se zastavil v bodě, z něhož nevedou žádné veselé cesty.
Plakát k festivalu Dny židovské kultury Olomouc 2015

Co nabídne osmý ročník Dnů židovské kultury Olomouc?

Olomouc – Již dnes v 18 hodin bude vernisáží výstavy známého dokumentárního fotografa Jindřicha Štreita zahájen festival Dny židovské kultury Olomouc. Osmý ročník, který se nese ve znamení židovských svátků, rituálů a dalších důležitých událostí v životě židovské komunity, opět nabídne lákavý program.
Tereza Voříšková pro EuroZprávy.cz

OBRAZEM: Tereza Voříšková před premiérou filmu Laputa

Praha - V úterní podvečer a následně ve večerních hodinách se konala v pražském kině Lucerna premiéra nového českého filmu Jakuba Šmída Laputa. Zde ztvárnila hlavní roli herečka Tereza Voříšková. Brzy si budete moct přečíst rozhovor s hlavní představitelkou filmu.
Alexandr Postler, Ladislav Špiner, Petr Dohnal, Josef Vrána a Petra Janečková, foto Michal Klíma

Kadeřnický salon Bláznivé nůžky mění svou adresu

Pardubice - Pravděpodobně nejdéle uváděná hra v historii Východočeského divadla se zdárně drží na repertoáru už od 13. října 2007, kdy měla českou premiéru právě na prknech pardubického Městského divadla. Od té doby dosáhla úctyhodných, téměř vždy vyprodaných 123 repríz. Touto veleúspěšnou inscenací je interaktivní detektivní komedie Paula Pörtnera Bláznivé nůžky, která po osmi znamenitých sezónách opouští velké jeviště a přesouvá se na Malou scénu ve dvoře.
Adéla Gondíková poprvé v Mamma Mia! (2. října 2015)

OBRAZEM: Adéla Gondíková poprvé v Mamma Mia! Podívejte se

Praha - Zpívající herečka Adéla Gondíková se v pátek 2. října poprvé představila jako výstřední milionářka Tanya. Její premiéru v muzikálu Mamma Mia! osobně v hledišti podpořil i bratr Dalibor Gondík a herečky Regina Rázlová, Ivana Andrlová anebo Olga Želenská ze seriálu Přístav. A EuroZprávy.cz, jako mediální partner muzikálu byly samozřejmě u toho. Brzy si u nás přečtete také recenzi představení.

Aktuálně se děje

před 31 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy