Média

Související články:

Ilustrační foto

Znepokojivý průzkum: Rada ČT a ČRo jsou pod vlivem politiků, zlobí se Češi

Praha - Celkem 92,7 % občanů České republiky se domnívá, že jsou Rada České televize (ČT) a Rada Českého rozhlasu (ČRo) při svých rozhodnutích politicky ovlivnitelné. Ukázal to exkluzivní průzkum společnosti SANEP, z jehož závěrů také mimo jiné vyplývá, že o činnost Rady ČT a Rady ČRo se zajímá 46,3% respondentů, kteří odpovídali na otázky šetření společnosti SANEP.
Ilustrační foto

Lze věřit médiím? Češi to vidí jasně, průzkum vás překvapí

Praha - Nejdůvěryhodnější zpravodajské informace poskytují veřejnoprávní média, tedy Český rozhlas a Česká televize, ukázal to exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP. Veřejnoprávní média pak ve srovnání s konkurenčními médii nabízejí podle názoru většinové veřejnosti nejvíce objektivní a nestranné zpravodajské pořady, články či komentáře, stojí v tiskové zprávě agentury SANEP, kterou mají EuroZprávy.cz k dispozici.
Česká televize

Události čeká "evoluční" změna, Česká televize prozradila víc

Praha - Zpravodajské Události České televize v dubnu čeká částečná proměna grafické podoby i obsahové dramaturgie. Sama televize změny považuje za spíše evoluční než revoluční. Nijak se podle ní nemění koncepce ani základní principy fungování zpravodajské relace. Po formální stránce se Události více přiblíží domovskému kanálu ČT24, vyplývá z informací České televize k plánované změně.
Daniela Drtinová

Z ČT odchází Drtinová, pořad Interview změní svoji tvář

Praha - Ke konci dubna odejde z České televize Daniela Drtinová. Své rozhodnutí dnes odpoledne oznámila řediteli zpravodajství s tím, že na pořadu Interview se bude podílet ještě do konce následujícího měsíce, stojí v tiskové zprávě České televize, kterou mají EuroZprávy.cz k dispozici.
Ilustrační foto

Českého lva sledovalo na ČT 693.000 lidí, více než loni

Praha - Předávání filmových cen Český lev, které se udělují od roku 1993, v sobotu večer na ČT1 sledovalo 693.000 diváků starších 15 let. ČTK to dnes sdělila mluvčí České televize Alžběta Plívová. 21. ročník cen České filmové a televizní akademie, který ovládl snímek Hořící keř, tak přilákal k obrazovkám o 77.000 diváků více než loni.
Česká televize

Události na ČT čeká proměna: Budou výjimečné, oznámil Dvořák

Praha - Česká televize na duben chystá proměnu hlavní zpravodajské relace Události. Po dvou letech od poslední změny tak chce reagovat mimo jiné na dosavadní zkušenosti a nové technické možnosti. Bez konkrétních detailů to v rámci dnešního zasedání Rady ČT zmínil generální ředitel Petr Dvořák.
Skandál: Do Česka se dováží końské maso v potravinách!

Novinářská cena roku 2013: O výsledcích bude rozhodovat i veřejnost

Praha – Celkem 400 žurnalistických příspěvků od téměř 280 autorů z celostátních i regionálních médií se utká v soutěži Novinářská cena 2013, kterou pořádá Nadace Open Society Fund Praha ve spolupráci s českým Googlem a společností NEWTON Media. Práce přihlášené do deseti kategorií nyní hodnotí odborné poroty, jména vítězů budou vyhlášena na konci dubna.
Ilustrační foto

World Press Photo vyhrál Američan, zabodovala i Češka

Amsterdam - Hlavní cenu letošního 57. ročníku fotografické soutěže World Press Photo vyhrál americký fotograf John Stanmeyer. Ocenění dostal za snímek afrických emigrantů v Džibuti s mobily nad hlavou ve snaze mít signál.
Ilustrační foto

Svoboda médií: Jak si stojí Česko a kde mají novináři peklo?

Paříž/Praha - V porovnávání svobody médií ve světě si Česká republika oproti loňskému hodnocení polepšila o tři místa a je třináctá mezi 180 sledovanými zeměmi. Vyplývá to z nejnovějšího indexu svobody médií, který dnes zveřejnila mezinárodní organizace Reportéři bez hranic (RSF). Nejsvobodnější média mají opět Finsko, Nizozemsko a Norsko. Naopak nejhorší podmínky ke svobodnému informování mají novináři v Turkmenistánu, Severní Koreji a Eritreji.
Česká televize

Rada ČT hledá nové členy, hlásí se i politici. Podívejte se

Praha - Na volná místa v Radě České televize, která letos doplní šest nových členů, se zatím přihlásilo 51 osob nominovaných příslušnými organizacemi a sdruženími. Do Rady Českého rozhlasu, v níž se obmění tři místa, to je zatím 31 lidí. Vyplývá to z neoficiálního přehledu, který ČTK poskytl předseda volební komise Martin Kolovratník s tím, že jména dalších kandidátů lze ještě očekávat.
Novinářská cena 2013 zveřejnila členy poroty. Kdo letos rozhodne?

Novinářská cena 2013 zveřejnila členy poroty. Kdo letos rozhodne?

Praha - Nadace Open Society Fund Praha dnes oznámila jména téměř čtyřiceti porotců soutěže Novinářská cena 2013. Zkušení zahraniční žurnalisté i respektované osobnosti jiných společenskovědních oborů budou hodnotit příspěvky, které mohou jejich autoři, redakce i občané stále ještě přihlašovat do desítky soutěžních kategorií.
Novinářská cena 2013 právě začíná!

Novinářská cena 2013 právě začíná!

Praha - Čtvrtý ročník soutěže Novinářská cena dnes vyhlásila Nadace Open Society Fund Praha ve spolupráci s českým Googlem a společností NEWTON Media a.s. Od dnešního dne mohou autoři, redakce, vydavatelé, ale i čtenáři, diváci a posluchači přihlašovat nejlepší novinářské příspěvky vydané v roce 2013 do 11 kategorií psané, audiovizuální a online žurnalistiky. Uzávěrka pro přihlášení je 31. ledna 2014.
Ilustrační foto

Tištěné noviny nebo e-zpravodajství? Češi rozhodli, co je lepší

Praha - Tištěná média před jejich elektronickou verzí hodlá i nadále upřednostňovat víc než polovina (56 procent) internetových uživatelů. Jako hlavní důvod uvádějí, že si na tištěné noviny a časopisy zvykli, roli podle nich hraje také pohodlnost. Vyplývá to z průzkumu Media projekt Online, který pro Unii vydavatelů provedly agentury Median a STEM/MARK.
Vladimír Železný

Vladimír Železný jde do boje, v TV Barrandov se budou dít velké věci

Praha - Digitalizace pozemního televizního vysílání měla podle představ odborníků i diváků přinést záplavu nových kanálů. Nový způsob šíření signálů sice opravdu znamenal výrazné rozšíření programové nabídky, ale jedinou zcela novou stanicí, která výrazněji uspěla, je TV Barrandov, jež vysílá od 11. ledna 2009. Televize dnes patří mediálnímu podnikateli Jaromíru Soukupovi a sleduje ji kolem pěti procent diváků starších patnácti let.
Česká televize

Rada ČT rozhodla. Jak zní verdikt v kauze stížnosti redaktorů?

Praha - Rada České televize v kauze stížnosti redaktorů na údajné zasahování do zpravodajství neshledala žádné porušení objektivity a vyváženosti zpravodajství ČT jako celku. Na dnešním zasedání se na tom usnesla většina radních s tím, že nelze potvrdit, zda došlo k nestandardním editorským zásahům do vysílání televize. Obsáhlé stanovisko generálního ředitele Petra Dvořáka, který žádný prohřešek proti zákonu ani kodexu ČT neodhalil, dnes rada vzala na vědomí.

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy