Tanec

Související články:

Alba Molina

Vášeň pod širým nebem. Festival flamenka opět roztančí Brno

Brno/Praha – Čtrnáctý ročník festivalu iberoamerické kultury Ibérica na přelomu června a července roztančí Brno. Kromě fiesty s hudbou, tance, tvůrčích dílen, filmové přehlídky nebo výstavy fotografií je největším lákadlem letošního ročníku vystoupení hvězd flamenka – charismatické tanečnice Alby Herediy a okouzlující zpěvačky Alby Moliny.
Slet bubeníků

Gregoriánský chorál doprovázený moderními bicími nástroji zazní na Sletu bubeníků

Praha - V podhůří Jizerských hor odstartoval v pořadí 15. Slet bubeníků, který se představí také v pražském Lucerna Music Baru. Letošní podtitul „Ktož sú boží bubeníci“ představí kombinaci gregoriánského či husitského chorálu, doprovázenou bicích souprav a dalších perkusí. Novou tváří letošního Sletu je zpěvák a bubeník Tata Bojs Milan Cajs.
Plakát k Apokalips Charity Day 2016

Apokalips Charity Day opět láká na netradiční taneční zážitky

Olomouc – Již dnes se uskuteční třetí ročník benefičního cvičení s názvem Apokalips Charity Day 2016, který pořádá známá olomoucká taneční akademie Apokalips Pole Dance studio. Návštěvníky bude stejně jako v předešlých ročnících čekat celodenní program ve znamení jedinečného spojení akrobacie a síly na vertikální tyči. Celý výtěžek z akce bude navíc opět věnován na podporu Centra Amelie Olomouc, které pomáhá onkologicky nemocným a jejich blízkým.
Festival Tanec Praha

RECENZE: The Black Piece odkrývá pravdu skrytou v temnotě

Recenze – V rámci letošního 28. ročníku mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Praha bylo možné zhlédnout i představení The Black Piece. Pražské divadlo Ponec po dva večery naplnila tajemná atmosféra choreografie Ann Van den Broek. Pohybujíc se na hraně snu a skutečnosti divák odchází zmaten, avšak oslněn.
Matt Simons

Festival Metronome ohlašuje další hvězdu světového formátu Matta Simonse

Praha - Americký zpěvák Matt Simons, je posledním potvrzeným interpretem festivalu Metronome. Jeho hit Catch & Release zabodoval ve více než 10 zemích. Simons se připojí mezi třicítku jmen zahraniční i tuzemské scény, které nový festival představí během posledního červnového víkendu v areálu holešovického Výstaviště.
Festival Tanec Praha

„Za vaše představy neručíme.“ Festival Tanec Praha odstartoval

Praha – 28. ročník festivalu, který rozhýbe nejen vaši představivost ale i vás samé se uskuteční od 23. května do 23. června. Výrazné osobnosti a soubory současné mezinárodní taneční scény ale i nadějné talenty budete moci vidět nejen v Praze ale i v dalších šestnácti městech České republiky. Premiérové vystoupení předvede král současného flamenca Israel Galván.
Chippendales

Jaro přiveze do Brna chlapce z Chippendales

Brno - Rozloučení se svobodou, nebo jen narozeninová párty, návštěvnice si mohou být jisté, že jedna věc se nemění - Chippendales jsou stále plní energie, nápadů, humoru, prostě takoví, jaké je každý rok očekáváme.
Star Dance VII odstartovala ostře sambou a tangem

Sedmý ročník StarDance vyhrála herečka Marie Doležalová

Praha - Vítězkou sedmé řady oblíbené taneční soutěže StarDance se stala herečka a bloggerka Marie Doležalová, která tančila s Markem Zelinkou. Ve finále dnes porazila svou hereckou kolegyni Jitku Schneiderovou s Markem Dědíkem. Odborná porota udělila oběma herečkám stejný počet bodů, o prvním místě tady rozhodli diváci svým hlasováním při přímém přenosu v České televizi. Na třetím místě skončil bavič Lukáš Pavlásek s Lucií Hunčárovou.
Star Dance VII odstartovala ostře sambou a tangem

Pavlásek nepostoupí. StarDance vyhraje Maruška Doležalová?

Praha - Letošní StarDance je unikátní v tom, že k jejímu úspěšnému absolvování nebylo potřeba tančit. Postup Lukáše Pavláska mezi nejlepší trojku, ačkoliv třeba pro hlavního bookmakera Fortuny Michala Hanáka byl už před soutěží černým koněm, stejně všechny překvapil. A kdekdo se bojí domyslet, že by soutěž opravdu vyhrát. Největším favoritem na prvenství je ale aktuálně Marie Doležalová v kursu 1,27:1, stříbrná podle bookmakerů skončí Jitka Schneiderová (2,6:1).
Star Dance VII odstartovala ostře sambou a tangem

Pavlásek ve StarDance znovu postoupí, skončí Banga. Jak to?

Praha - Antitanečník Lukáš Pavlásek před týdnem všechny šokoval, když ve StarDance postoupil mezi nejlepší čtyři na úkor pohybově o několik tříd nadanějšího Leoše Mareše. A jeho spanilá jízda soutěží neskončí ani tuto sobotu. Nejslabší pozici má aktuálně podle bookmakerů Fortuny Radek Banga s kursem 9:1 na vítězství. Na Pavláska se sází v poměru 7:1, naopak jistotu má stále Jitka Schneiderová (2,2:1) a aktuálně hlavní favoritka Marie Doležalová (1,6:1).

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Školačky v Kutné Hoře rozrušila hodina s psycholožkou. Zasahovala záchranka

Neobvyklý incident se ve čtvrtek dopoledne stal na SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Do školy museli přijet záchranáři kvůli kolapsu několika žákyň během intervence školní psycholožky ohledně špatných vztahů ve třídě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy