Mezinárodní taneční festival KoresponDance 2016 se blíží

Praha - Ve dnech 8. – 10. července se bude konat ve Žďáru nad Sázavou Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla KoresponDance 2016. Tématem letošního ročníku je podle organizátorů spojení tance a scénografie.

Diváci budou mít možnost zažít a vidět na vlastní oči propojení tance s výtvarným uměním a architekturou. Událost se bude konat ve Žďáru přímo na Zámku Žďár a v Praze na Zámku Troja.

Festivalu se zúčastní například španělský tanečník Jordi Galí, který předvede jedinečnou schopnost člověka splynout v pohybu s prostorem a časem v dokonalém souladu a symbioze. Na žďárském festivalu nebude jediným se také ukáží umělci ze čtrnácti zemí, z Francie, Belgie, Velké Británie, Mexika, Portugalska a dalších.

V plánu je také představení Jordi Galího Nebe, která proběhne v rámci doprovodného programu Galerie hlavního města Prahy, jehož důležitou dramaturgickou linkou je propojování výtvarného umění a současného tance.

Festival návštěvníkům nabízí současný kulturní program, jenž je snadno srozumitelný a přístupný pro celou rodinu v kombinaci s unikátním historickým dědictvím Žďáru nad Sázavou.

Součástí festivalu je podle pořadatelů vedle tanečních a pohybových představení i řada aktivit pro děti a jejich rodiče, kreativní příměstský tábor pro děti a další doprovodný program.

festival KoresponDance tanec

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy