Los Ligy mistrů doprovází spekulace. Co na to Petr Čech?

Nyon – Dnes se uskutečnil los Ligy mistrů, který určil podobu čtvrtfinále a semifinále soutěže. Proti sobě nastoupí i čeští fotbalisté. Pokud jste milovníci fotbalu, máte se na co těšit. Informuje iDNES.cz.

Letošní Liga mistrů je ve znamení anglických tradic. Hned tři týmy pochází z Britských ostrovů. Čechova Chelsea přivítá u sebe doma Manchester United. Sám Petr Čech se utkání nebojí, ale naopak těší. Manchester je pro něj předvídatelným soupeřem, tudíž přípravy budou podstatně jednodušší. "Těším se a věřím ve vítězství" nechal se slyšet Čech. Na hříští Realu Madrid si své síly vyzkouší Tottenham. Někteří předvídají hladké vítězství Bilého baletu. Tottenham se ale bude chtít ukázat, zvlášť, když je v semifinále poprvé a nemá, co ztratit.

Překvapení soutěže Šachtar Doněck s Hübschmanem však velké štěstí neměl. Sotva se ve čtvrtfinále stihl ohřát, bude vyzván jedním z nejžhavějších kandidátů na celkové vítězství - Barcelonou. Statistika ovšem mluví pro ukrajinský zázrak, který se s katalánským klubem setkal již v Superpoháru roku 2009, který nakonec obhájil svou pověst vstřelením jedné branky v prodloužení. Celý zápas bude tedy jistě doprovázet velký zájem novinářů a řadu významných představitelů evropských lig. Diváci by se tedy mohli stát svědky překvapení, které soutěž dlouho nezažila. Jediný zástupce Apeninského poloostrova italský Inter Milán se utká s německým Schalke 04, který je letos silnější o někdejšího kanonýra Realu Raúla Gonzaleze.

Mezi evropskými odborníky se však objevují spekulace o případném vítězi celé soutěže. Hlavní pozornost upoutává možný střed dvou rivalů Realu Madrid s FC Barcelonou. Vítěz posledního španělského klání v Lize mistrů se stal držitelem poháru. 

Vylosováno bylo také případné pořadí semifinálových bojů. Vítěz utkání Real/Tottenham prověří svou zdatnost s vítězem klání Šachtar D./ FC Barcelona. Další semifinálová dvojice vzejde z vítězů Chelsea/Manchester U. a Inter Milán/Schalke 04. 

První zápasy se odehrají 5. a 6. dubna, na odvety se můžete těšit o týden později, tedy 12. a 13. dubna. Finále, které rozhodne o letošním pánovi fotbalové Evropy, se odehraje 28. května ve Wembley v Londýně.

Jako každý rok doprovázely los velké spekulace o regulérnosti výběru dvojic utkání. Každá hra je až podezřele šitá na míru sazkovým bookmakerům a právě tato skutečnost vzbuzuje jisté pochybnosti. V minulosti bylo vedení UEFA, vedoucí organizace sdružující evropské ligy, která také organizuje Ligu mistrů, nařčeno z podvodů a spojení se sázkovými kanceláři. Nic z toho se ale nepotvrdilo. Petr Čech, česká brankářská jednička, před nedávnem vyzíval fanoušky, aby zachovali víru v transparentnost celé soutěže. Změna podoby soubojů se tudíž ani letos neočekává. 

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 55 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy