Václav Pilař je po zranění zpátky

Praha – Z Plzně do Wolfsburgu odcházel Pilař před minulou sezónou jako velký talent a potenciální hvězda. Vážné zranění kolene však slibně se vyvíjející kariéru zarazilo hned v zárodku.

Dlouhé měsíce se tenhle šikovný útočník kurýroval a konečně je podle všeho zpátky při síle. Ve Wolfsburgu už na něj sice místo nezbylo, ale ve Freiburgu, kam odešel na hostování, si bude alespoň moci zahrát Evropskou ligu.

Přestup už oficiální cestou potvrdily oba kluby, přičemž Freiburgu se údajně podařilo vyjednat i opci na případnou koupi hráče. Nejen Pilař teď doufá, že dokáže navázat na výborné výkony, které ho provázeli.

V dresu německého klubu ovšem není jediným Čechem. Již delší dobu hájí zájmy Freiburgu bývalý stoper Sparty Praha Pavel Krmaš.

Související

Václav Pilař

Po sporu s Olomoucí do Sparty? Letenský klub má zájem o explzeňského Pilaře

Před týdnem skončila podzimní část české nejvyšší fotbalové soutěže Fortuna ligy a protože o zimní pauze je tradičně možnost koupit si do svých klubů nové posily, není divu, že se v tuzemském fotbalovém zákulisí čile spekuluje o několika možných přestupech. Nejnověji se mluví o možném novém angažmá Václava Pilaře, bývalého reprezentačního záložníka, jenž se během podzimní části nepohodl s Olomoucí, konkrétně s přístupem tamního trenéra Radoslava Látala, za kterého se nakonec postavil veřejně zbytek, tedy vlastně celá kabina. Ovšem o Václava Pilaře se posledmní dobou zajímá nejeden prvoligový klub a to včetně pražské Sparty. „O Pilaře stojí téměř polovina první ligy. Není vyloučeno, že skončí ve Spartě," nechal se slyšet anonymní zdroj s dobrými informacemi z prostředí kolem Pilaře pro Sport.cz.
Václav Pilař, jeden z aktérů nynější přestřelky mezi reprazentačními spoluhráči

"Letecké dny Václava Pilaře" řeší jak Sparta, tak i reprezentace

Praha - Kdyby v neděli sparťanský fotbalový záložník Lukáš Vácha věděl, co bude následovat další dny poté, co napsal na svůj twitterový účet ironickou poznámku na adresu plzeňského fotbalisty Václava Pilaře, zřejmě by si ještě alespoň třikrát rozmyslel zveřejnění tohoto ironického příspěvku. Během nedělního zápasu mezi Viktorií Plzeň a Bohemians 1905 totiž domácí hráč Václav Pilař spadl v pokutovém území a na základě toho sudí odpískl pro Západočechy penaltu. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby to nebyla už několikátá penalta pro Plzeň v tomto ročníku. Sparťané v tom pak vidí jisté nadržování plzeňským hráčům až plzeňským stačí v šestnáctce jen padnout a bude z toho pokutový kop. A právě tak to nejspíše viděl v neděli i Sparťan Lukáš Vácha. Ten napsal: "Letecké dny Václava Pilaře pokračují." Rozpoutal tak tím debatu, která se dostává i do reprezentace k jejímu koučovi Pavlu Vrbovi.

Více souvisejících

Václav Pilař

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 21 minutami

před 21 minutami

před 22 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy