Gareth Bale podle všeho není nejdražším fotbalistou planety

Madrid – Když šikovný velšský záložník před pár týdny přestoupil z Tottenhamu do slavného Realu, britská média měla jasno. Španělský velkoklub za něj zaplatil 100 milionů eur a Bale je tím pádem nejdražším hráčem. Ale je to tak?

Přesná přestupová částka totiž zveřejněna nebyla, přičemž španělští novináři dlouhodobě zastávali názor, že fotbalista Madrid přišel o devět milionů levněji. To teď přitom nepřímo potvrdil i ředitel Realu Florentino Pérez.

Když se ho žurnalisté zeptali, zda-li je Bale pro případ vynuceného ukončení kariéry, trvalého zranění či smrti pojištěn na částku 91 milionů eur, Peréz to odkýval s tím, že jsou hráči vždy pojišťovaní na částku, kterou za ně klub zaplatil.

Tím pádem by se talentovaný Velšan musel sklonit před svým spoluhráčem Cristianem Ronaldem, kterého Real v roce 2009 koupil z Manchesteru United za 94 milionů eur.

Související

Gareth Bale

Bale dává vale Evropě. Od příští sezóny bude v MLS oblékat dres Los Angeles

Že velšský fotbalista Gareth Bale opustí Real Madrid, bylo jasné už dříve. Teď je jasné, za koho přesně bude od příští sezóny kapitán velšského národního týmu nastupovat. Dohodl se nakonec na roční spolupráci s opcí na další rok a půl s americkým klubem Los Angeles FC. V zámořské MLS se tak v tomto klubu potká s Giorgiem Chiellinim, zkušeným ialským obráncem a další letošní posilou Los Angeles, jenž v Juventusu skončil po osmnácti letech.
Gareth Bale

Proti Šilhavému výběru nastoupí Wales bez Balea. Hvězdný útočník je zraněný

Česká fotbalová reprezentace se o prvním říjnovém týdnu zúčastní dalšího srazu, během kterého se v rámci kvalifikace na MS 2022 utká s Walesem a Běloruskem. A už nyní si může oddychnout alespoň z toho, že nastoupí proti Walesu, kterému tentokrát bude chybět jeho bnbejvětší hvězda a to křídelník Gareth Bale. Ten si totiž nedávno přivodil zranění stehenního svalu a nyní se potvrdilo, že v nominaci na nejbližší reprezentační duely včetně toho proti Česku opravdu nefiguruje.

Více souvisejících

Gareth Bale (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 36 minutami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy