Kdo vyhraje mistrovství světa? Mrkněte, co tipují zvířata

Miami/Hannover - Mistry světa ve fotbale se stanou Argentinci. Alespoň podle delfína Flippera na Floridě, který tipl právě Jihoameričany. To zvířata v Německu si myslí něco jiného.

Po úspěchu chobotnice Paula je zvířecí tipování koloritem každého turnaje. Flipper dlouho neváhal. Podobně jako fotbaloví kanonýři se opřel do balónu označeného argentinskou vlajkou.

"Bývá velmi přesný. Třeba v případě amerického fotbalu má stoprocentní úspěšnost," řekla Cristina Rodriguezová, mluvčí mořského akvária.

Psali jsme: MS ve fotbale: Brazílie na kolenou! Bronz bere po výhře 3:0 Nizozemsko. Sledovali jsme online.  

V německých zoo to ale zvířata vidí jinak. Třeba surikaty v Erfurtu šly po míči s německou vlajkou. Tenhle výsledek byl ale zmanipulovaný. Surikatám radí, který míč si vybrat lampa.

V případě slonice Nelly z Hannoveru už bylo všechno v pořádku. S tipováním má zkušenosti. Pravdu měla už při minulém šampionátu s postupem Německa do finále. Tehdy ale zářila hlavně chobotnice Paul. To byl pan věštěc, který trefil všechny výsledky Němců.

Související

Ilustrační foto

Z fotbalového mistrovství v Rusku se nevrátilo 5000 cizinců. Kam se poděli?

Z cizinců, kteří přijeli loni v létě do Ruska na mistrovství světa ve fotbale jich v zemi stále pobývá ještě více než 5000, a to nelegálně. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo vnitra, aniž upřesnilo, odkud pocházejí. K cestě do Ruska tito cizinci využili průkaz fanouška, takže nepotřebovali víza do cestovního pasu.
Zatím posledními mistry světa jsou Francouzi. Titul získali loni v Rusku

Bude se příští fotbalové MS konat jenom v Kataru? Šéf FIFA uvažuje o dalších pořadatelích

Curych - Fotbalové mistrovství světa, jež se má v roce 2022 konat v Kataru, vyvolává u veřejnosti další emoce. Zapříčinil se o to samotný prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino, který se ve středu nechal slyšet, že vedle toho, že by se tohoto šampionátu, u nějž už samotná volba pořadatele vyvolala pochybnosti, mělo zúčastnit místo dosavadních 32 mužstev hned 48, by se mohl konat nejen v Kataru, ale i v dalších zemích Perského zálivu. Mohlo by to tak podle Infantina pomoci ve vybudování míru v této části světa.

Více souvisejících

fotbalové mistrovství světa (FIFA World Cup) Delfíni

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy